Κατηγορηματική η εισαγγελέας για την δολοφονία Τοπαλούδη: «Ένοχοι, την σκότωσαν για να σωπάσει»

Newsroom
Κατηγορηματική η εισαγγελέας για την δολοφονία Τοπαλούδη: «Ένοχοι, την σκότωσαν για να σωπάσει»
H εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών Ευσταθία Καμπαγιάννη ζήτησε να κριθούν ένοχοι και οι δύο κατηγορούμενοι.

Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών Ευσταθία Καμπαγιάννη στην αγόρευσή της για την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, ζητώντας να κηρυχθούν ένοχοι και οι δύο κατηγορούμενοι.

Αρχικά περιέγραψε τη συνάντηση του θύματος με τους δύο δράστες, ενώ στάθηκε στο μήνυμα που έστειλε που έστειλε η νεαρή σε φίλη της και έδειχνε πως ανησυχούσε, καθώς έτσι εξέλαβε το «πάρε με σε μία ώρα τηλέφωνο» «Για εμένα το μήνυμα αυτό σημαίνει πως δεν περνούσε καλά και πως κάτι συνέβαινε», αφήνοντας να εννοηθεί πως κάτι κακό θα γίνει.

Μάλιστα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός οτι πάλεψε να γλιτώσει τον βιασμό, κάτι που επιβεβαιώνουν τα σημάδια που είχε στο κορμί, τονίζοντας πως προειδοποίησε τους δράστες πως θα τους καταγγείλει. «Σκεπτόμενοι τις συνέπειες αυτού της κατάφεραν πλήγματα στο κεφάλι με σίδερο προκαλώντας της αιμορραγία και οίδημα. Οι κατηγορούμενοι αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση τη μετέφεραν στο μπάνιο κι εκείνη αιμορραγούσε ακατάσχετα. Όταν είδαν την κρισιμότητα της κατάστασης την μετέφεραν στο αυτοκίνητο. Εκείνη αιμορροούσε ακατάσχετα και όταν είδαν πόσο κρίσιμη ήταν η κατάσταση την μετέφεραν στο αυτοκίνητο και την έβαλαν στη θέση του συνοδηγού. Το έκαναν και οι δυο μαζί και την οδήγησαν με το αυτοκίνητο στην παραλία της «Φώκιας». Από εκεί ψηλά από ένα βράχο την έριξαν στη θάλασσα για να την παρασύρουν τα ρεύματα και να μην συλληφθούν. (…) Κατόπιν γύρισαν στο σπίτι και το καθάρισαν από αίματα. Καθάρισαν και το αυτοκίνητο, μάζεψαν όλα τα αντικείμενα και αυτά της κοπέλας και σε 45 λεπτά ξαναγύρισαν πάλι στο ίδιο σημείο και τα έριξαν στη θάλασσα. Για κακή τους όμως τύχη κάποια από αυτά κατέληξαν και έμειναν στα βράχια. (…). Μετά γύρισαν στο σπίτι του ο καθένας και έπεσαν για ύπνο συνεχίζοντας ατάραχοι τη ζωή τους. Μέχρι που η σορός της κοπέλας εντοπίστηκε να πλέει στο νερό. Ο θάνατος της Ελένης ήταν εν ζωή. Πέθανε από πνιγμό. …», είπε χααρακτηριστικά.

Καταλήγοντας η εισαγγελέας ανέφερε: «Η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δυο προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια. Η γιαγιά και ο παππούς του ενός ήταν στο ισόγειο. Όλες οι μετέπειτα ενέργειες τους αποδεικνύουν ότι έγιναν όλα από κοινού».

Ξέσπασμα της μητέρας

Παρόντες στο δικαστήριο για ακόμα μία φορά ήταν οι γονείς της αδικοχαμένης Ελένης με την μητέρα της να ξεσπά βλέποντας τους δυο κατηγορούμενους: «Σε τρεις μέρες έφαγες το παιδί μου ρε βρωμιάρη. Ήρθατε από την Αλβανία να σπείρετε τον πόνο» είπε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο αλβανικής καταγωγής μόλις τον είδε να μπαίνει πρώτος στο δικαστήριο.

Οι πρώτες ποινές

Θυμίζουμε πως πρωτόδικα οι δύο νεαροί, 24 και 22 ετών σήμερα, είχαν καταδικαστεί για το φρικιαστικό έγκλημα σε ισόβια και επιπλέον ποινή 15ετούς κάθειρξης ο καθένας. Ο μεγαλύτερος είναι μέλος εύπορης οικογένειας του νησιού ενώ ο νεαρότερος, γιος τεχνίτη από την Αλβανία που κατοικεί χρόνια στην Ρόδο.