Απανωτές σπόντες και καρφιά Θεοδωρικάκου-Μπακογιάννη: «Ο δήμαρχος θα συνοδεύσει τον Υπουργό στις γειτονιές» (vids)

Newsroom
Απανωτές σπόντες και καρφιά Θεοδωρικάκου-Μπακογιάννη: «Ο δήμαρχος θα συνοδεύσει τον Υπουργό στις γειτονιές» (vids)
«Χαρτοπόλεμος» μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του δημαρχείου Αθήνας για την εγκληματικότητα στην πρωτεύουσα.

Απάντηση στην… απάντηση και ανταλλαγή ανακοινώσεων και «πηγών» μεταξύ του δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Όλα ξεκίνησαν από τις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος είπε πως ψάχνει τον Τάκη Θεοδωρικάκο γιατί η κατάσταση στην εγκληματικότητα στην Αθήνα δεν πάει άλλο.

Το υπουργείο προστασίας του Πολίτη απάντησε με ανακοίνωση λέγοντας: «Η πραγματικότητα είναι ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, είναι σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριο Οικονόμου, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της ασφάλειας στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας, εκ μέρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με το Δήμαρχο Αθηναίων και άλλα στελέχη για την αντιμετώπιση του προβλήματος του παρεμπορίου. Επίσης, ο επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Αττικής είναι σε συνεχή και άμεση επικοινωνία με τους εντεταλμένους συμβούλους για θέματα ασφαλείας του Δήμου Αθηναίων” αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Πραγματικότητα είναι επίσης, οι αλλεπάλληλες δράσεις που έχει πραγματοποιήσει η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας το τελευταίο δίμηνο. Στις επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν 2.585 έλεγχοι ατόμων, 617 προσαγωγές παράνομων μεταναστών, 23 συλλήψεις για ναρκωτικά και 13 συλλήψεις για παρεμπόριο».

«Ο δήμαρχος θα τον ξεναγήσει ευχαρίστως»

Απάντηση στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έδωσαν πηγές του δήμου Αθηναίων, αναφέροντας: «Ο υπουργός ας περπατήσει στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας για να δει και των κατοίκων τις πραγματικότητες. Ο δήμαρχος θα τον συνοδεύσει και θα τον ξεναγήσει ευχαρίστως. Άλλη ανακοίνωση, δήλωση, ανάρτηση, δεν έχει. Δεν είναι δική μας δουλειά αυτή» ανέφεραν οι πηγές του δήμου Αθηναίων.

«Ο δήμαρχος να συμμετέχει πιο κοντά στις επιχειρήσεις»

Μετά από τη νέα ανακοίνωση του δημάρχου Αθηναίων από το γραφείο τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπήρξε η ακόλουθη απάντηση: «Θα είναι χρήσιμο στο δήμαρχο Αθηναίων να συμμετέχει από πιο κοντά στις επόμενες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστών του παραεμπορίου και οποιουδήποτε παρανομεί. Εκτός αν πιστεύει ότι δεν είναι χρήσιμες αυτές οι δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας».