Κίεβο: «Οι Ρώσοι στέλνουν το φυσικό αέριο στις αυτονομιστικές, φιλορωσικές περιοχές»

Newsroom
Κίεβο: «Οι Ρώσοι στέλνουν το φυσικό αέριο στις αυτονομιστικές, φιλορωσικές περιοχές»
Νωρίτερα, το Κίεβο ανέφερε ότι λόγω ανωτέρας βίας, θα σταματήσει η ροή ρωσικού φυσικού αερίου από τον σταθμό εισόδου Σοχρανίφκα προς την Ευρώπη...

Ο επικεφαλής της διαχειρίστριας εταιρείας του συστήματος μεταφοράς αερίου της Ουκρανίας υποστήριξε απόψε ότι οι ρωσικές κατοχικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να παίρνουν το αέριο που περνά από την Ουκρανία και να το στέλνουν στις αυτονομιστικές περιοχές που στηρίζονται από τη Ρωσία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της GTSOU Σέρχι Μακόγκον, έκανε αυτή τη δήλωση στο πρακτορείο Reuters, χωρίς να παρουσιάσει κάποια απόδειξη. Νωρίτερα, το Κίεβο ανέφερε ότι λόγω ανωτέρας βίας (δηλαδή, για λόγους που δεν μπορεί να ελέγξει), θα σταματήσει η ροή ρωσικού φυσικού αερίου από τον σταθμό εισόδου Σοχρανίφκα προς την Ευρώπη από αύριο Τετάρτη, 11 Μαΐου και πρότεινε να συνεχιστούν οι ροές μέσω του σταθμού διασύνδεσης Σούτζα, που βρίσκεται σε εδάφη ελεγχόμενα από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της κρατικής ενεργειακής εταιρείας Naftogaz, Γιούρι Βιτρένκο, η ροή του αερίου προς την Ευρώπη θα μπορούσε να μειωθεί κατά το ένα τρίτο εάν η Ρωσία δεν αλλάξει τη διαδρομή, από τη Σοχρενίφκα στον σταθμό εισόδου Σούτζα.