Ο εισαγγελέας της Παραγουάης για τη διακίνηση ναρκωτικών, δολοφονήθηκε στην Κολομβία, ενώ ήταν σε μήνα του μέλιτος

Newsroom
Ο εισαγγελέας της Παραγουάης για τη διακίνηση ναρκωτικών, δολοφονήθηκε στην Κολομβία, ενώ ήταν σε μήνα του μέλιτος
Η σύζυγός του είπε, πως δεν ήταν ληστεία και οι δολοφόνοι έφτασαν με τζετ σκι και τον πυροβόλησαν.

Ο εισαγγελέας για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών στην Παραγουάη δολοφονήθηκε στην Κολομβία, σε ένα νησί της Καραϊβικής, όπου περνούσε τον μήνα του μέλιτος, ανακοίνωσε σήμερα από την Μπογκοτά ο αρχηγός της κολομβιανής αστυνομίας.

Πέντε Κολομβιανοί ειδικοί ερευνητές έφτασαν στο νησί Μπαρού, όπου διαπράχθηκε η δολοφονία, για να αναλάβουν τις έρευνες με τη βοήθεια της Παραγουάης και των ΗΠΑ, ανέφερε στους δημοσιογράφους ο στρατηγός Χόρχε Λουίς Βάργκας.

Ο στρατηγός δεν διευκρίνισε πότε δολοφονήθηκε ο Μαρσέλο Πέτσι, ούτε τις ακριβείς συνθήκες του εγκλήματος, ωστόσο η σύζυγός του είπε, πως δεν ήταν ληστεία και οι δολοφόνοι έφτασαν με τζετ σκι και τον πυροβόλησαν. Ο Πέτσι παντρεύτηκε στις 30 Απριλίου, στην Καρταχένα, με την Κολομβιανή δημοσιογράφο Κλαούντια Αγκιλέρα και είχε αναρτήσει φωτογραφίες του γάμου του στον λογαριασμό του στο Twitter. Οι νεόνυμφοι περνούσαν τον μήνα του μέλιτος στο νησί Μπαρού.

Ο πρόεδρος της Παραγουάης Μάριο Άμπντο Μπενίτες καταδίκασε τη «θρασύδειλη δολοφονία» του εισαγγελέα που «βύθισε στο πένθος όλο το έθνος».

«Καταδικάζουμε με τον εντονότερο τρόπο αυτήν την τραγωδία και θα διπλασιάσουμε τις προσπάθειες στον αγώνα μας κατά του οργανωμένου εγκλήματος», πρόσθεσε.

Μια ομάδα αστυνομικών από την Παραγουάη θα μεταβεί στην Κολομβία για να συμμετάσχει στις έρευνες, είπε ο στρατηγός Βάργκας.