Νέες εικόνες ντροπής και βανδαλισμών στην «Αγία Σοφία»: Έκαναν παπουτσοθήκη ιστορική δεξαμενή νερού

Newsroom
Νέες εικόνες ντροπής και βανδαλισμών στην «Αγία Σοφία»: Έκαναν παπουτσοθήκη ιστορική δεξαμενή νερού
Μετά τον βανδαλισμό της «Αυτοκρατορικής Πύλης» και τα εκατοντάδες σκουπίδια σε κάθε γωνιά του ιερού ναού, πλέον έχουν σπάσει την ιστορική δεξαμενή νερού και την έχουν μετατρέψει σε παπουτσοθήκη.

Δεν έχουν τελειωμό οι βανδαλισμοί, η ασέβεια στην πολιτιστική κληρονομιά και οι καθημερινές εικόνες ντροπής που έρχονται από την «Αγία Σοφία» στην Κωνσταντινούπολη. Μετά τον βανδαλισμό της «Αυτοκρατορικής Πύλης» και τα εκατοντάδες σκουπίδια σε κάθε γωνιά του ιερού ναού, πλέον έχουν σπάσει την ιστορική δεξαμενή νερού και την έχουν μετατρέψει σε παπουτσοθήκη.

2

Ο νέος βανδαλισμός έγινε γνωστός από τον Τούρκο αρχαιολόγο Ομέρ Φαρούκ Γιαβαστσάι, με φωτογραφίες που ανήρτησε στα social media.

Παράλληλα, ο υπεύθυνος του δήμου Κωνσταντινούπολης για την προστασία της ιστορικής κληρονομιάς της Πόλης, Μαχίρ Πολάτ, ανήρτησε άλλες εικόνες στο Twitter, στις οποίες φαίνεται ότι οι Τούρκοι αφήνουν παντού τα παπούτσια τους. Φτάνουν στο σημείο μάλιστα να τα κρεμάνε.

Ο Μαχίρ Πολάτ έγραψε πως «η κατάσταση έχει φτάσει σε σημείο που προσβάλει την αγιότητα και την ιστορική αξία της «Αγίας Σοφίας». Ζητώ από τα αρμόδια ιδρύματα να βάλουν τέλος σε αυτήν την ντροπή απέναντι στην ευαισθησία των εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν αφιερώσει την ψυχή τους στην «Αγία Σοφία». Δεν το βλέπουν αυτό οι 154 κάμερες και οι 69 αστυνομικοί ασφαλείας και τουρισμού;»!