Αγία Σοφία: Ζημιά στην ιστορική Αυτοκρατορική Πύλη (vid)

Newsroom
Αγία Σοφία: Ζημιά στην ιστορική Αυτοκρατορική Πύλη (vid)
H ζημιά στην Αυτοκρατορική Πύλη της Αγίας Σοφίας, έχει προκαλέσει αντιδράσεις και η Ένωση Ιστορίας της Τέχνης σε αναρτήσεις της κάνει λόγο για απαράδεκτες απαντήσεις του υπεύθυνου ασφαλείας του ναού.

Εικόνες που δείχνουν πως η Αυτοκρατορική Πύλη της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη έχει καταστραφεί, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και όπως είναι φυσικό, έχουν προκληθεί αντιδράσεις.

Μάλιστα, η Ένωση Ιστορίας της Τέχνης σε ανάρτησή της στο Twitter γράφει χαρακτηριστικά: «Ανακαλύψαμε ότι η ιστορική Αυτοκρατορική Πύλη της Αγίας Σοφίας βρίσκεται σε μία τέτοια κατάσταση και τη φωτογραφίσαμε, γύρω στις 20:45 σήμερα το βράδυ (18/4/2022). Ο υπεύθυνος ασφαλείας εν ώρα υπηρεσίας μας τόνισε ότι δεν γνωρίζει κάτι και όπως μας είπε τον λένε Ταλίπ Μπέη», παραθέτοντας την σχετική φωτογραφία.

Η Ένωση συνεχίζει σε αναρτήσεις: «Δυστυχώς, ακούσαμε την ανατριχιαστική δήλωση του ατόμου που λέει ότι ονομάζεται κ. Ταλίπ και είναι ο υπεύθυνος ασφαλείας στην Αγία Σοφία ότι δεν είχε καμία πληροφορία σχετικά και ότι δεν υπάρχει βίντεο από κάμερα. Μας είπε ότι "δεν ήταν τίποτα μην ανησυχείτε, θα το φτιάξουμε". Στην συνέχεια του απαντήσαμε ότι θα καταγγείλουμε το περιστατικό στον εισαγγελέα για να βρούμε τον ένοχο. Τότε μας απάντησε ότι ήμασταν κακοπροαίρετοι. Και ότι το μόνο που θέλουμε είναι να κάνουμε σκηνή.

Ποτέ δεν δεχόμαστε και δεν θα δεχθούμε ένας τέτοιος άνθρωπος να είναι υπεύθυνος για το τζαμί της Αγίας Σοφίας, ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά έργα στον κόσμο. Θα υποβάλλουμε μήνυση τόσο για να εντοπίσουμε αυτούς που κατέστρεψαν την ιστορική πύλη όσο και για να εκδιωχθεί αυτό το άτομο από αυτό το πόστο το συντομότερο δυνατό» συμπληρώνει στις αναρτήσεις της η Ένωση Ιστορίας της Τέχνης.