Το απίστευτο κόλπο που κάνουν στα μπαρ για να καταναλώνουμε περισσότερο

Newsroom
Το απίστευτο κόλπο που κάνουν στα μπαρ για να καταναλώνουμε περισσότερο
Η συγκεκριμένη ερώτηση έχει υπόβαθρο ολόκληρη ψυχολογική εξήγηση.

Έχετε αναλογιστεί ποτέ ότι υπάρχουν μικρά κόλπα σε μπαρ και εστιατόρια, με τα οποία να «ωθούν» στο να καταναλώσουμε περισσότερο; Να ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα;

Αν όχι, καιρός να το σκεφτείτε ξανά. Η Σοφία Νασίφ μάλιστα πρώην μπαργούμαν, μας κάνει την αποκάλυψη στο Wetherspoon.

Όταν λοιπόν κάνετε μία παραγγελία, ένα τζιν τόνικ για παράδειγμα, τότε θα σας ρωτήσουν: «Διπλό ή μονό;». Δεν είναι τυχαίο που έχουν βάλει το «διπλό» πρώτα.

Όπως αναφέρει το Manchester Evening News, αυτή η πρακτική στηρίζεται σε έρευνα ψυχολόγων και ειδικεύεται στη συμπεριφορά των καταναλωτών.

2

Ο πρώην υπάλληλος του Spoons, Τζορτζ Άντριους, πρόσθεσε πως: «Ήταν κάτι που μου ψιθύρισαν να κάνω γιατί βοήθησε στην αύξηση των πωλήσεων», ενώ η Σοφία συμπλήρωσε: «Λειτουργούσε, γιατί τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι σκεφτόντουσαν «γιατί όχι; Θα πάρω ένα διπλό».

Η ψυχολόγος Κέιτ Νάιτγκεϊλ πρόσθεσε: «Πηγαίνετε για την πιο εύκολη, τη γρήγορη λύση. Έτσι είναι σχεδιασμένος ο εγκέφαλός σας. Το «διπλό» που σας λένε πρώτα, έρχεται πιο εύκολα και γρήγορα για επιλογή».

Τα «τρικ» δεν τελειώνουν εδώ, στο «διπλό ή μόνο» για το ποτό, αλλά έχει και για τα φαγητό. Έτσι λοιπόν, κανείς δεν θα σας ρωτήσει για το «αν θέλετε…», αλλά θα ακούσετε το «πόσο θέλετε…».

2

Ο πρώην διευθυντής παμπ Κρεγκ Χένρι σημείωσε από την πλευρά του: «Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να πεις σε κάποιον δεν είναι αν «θέλεις», αλλά «πόσα θέλεις». Δεν δίνεις πραγματικά στο άτομο την επιλογή για το αν θα πάρει για παράδειγμα onion rings αλλά πόσα onion rings θέλει».

Όλο αυτό για να καταλάβετε, αποτελεί μέρος της εκπαίδευσης του προσωπικού, για να είναι σε θέση με κάθε παραγγελία να αυξάνει το κόστος.