Υπάλληλος που ξεσκέπασε κλέφτρα… τέθηκε σε αναστολή και οι αντιδράσεις είναι διφορούμενες

Newsroom
Υπάλληλος που ξεσκέπασε κλέφτρα… τέθηκε σε αναστολή και οι αντιδράσεις είναι διφορούμενες
Χωρισμένος στα δύο είναι ο κόσμος, μετά την απόφαση της εταιρείας: «Έτσι του το ανταποδίδεται;» λένε οι μεν. «Κινδύνεψε την ασφάλεια του» αναφέρουν οι δε.

«Βροχή» προτάσεων για νέα θέση εργασίας έχει ο υπάλληλος της Supercheap Auto, ο οποίος κατάφερε να αντιμετωπίσει μια κλέφτρα, ωστόσο τέθηκε σε αναστολή από τη δουλειά του, για τις… πράξεις τους.

Εξηγούμαστε: Ο υπάλληλος κατάφερε να «συλλάβει» μία γυναίκα που έκλεβε και χρησιμοποιούσε - για να βάζει τα κλοπιμαία- το καροτσάκι του μωρού. Χωρίς παιδί φυσικά μέσα.

Ο υπάλληλος στην Αυστραλία, κατάφερε να την εντοπίσει και μάλιστα να ανακτήσει ορισμένα από τα κλοπιμαία, ωστόσο η εταιρεία του, τον έθεσε σε αναστολή μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

2

Βέβαια, αρκετές εταιρείες τον έχουν ήδη προσεγγίσει και του προσφέρουν δουλειά: «Αν κάποιος γνωρίζει το όνομά του, παρακαλούμε να μας βοηθήσει να έρθουμε σε επαφή μαζί του», είναι μία ενδεικτική ανάρτηση που έχει γίνει, καθώς πολλοί είναι αυτοί που θέλουν έναν τέτοιον υπάλληλο που νοιάζεται: «Οι ενέργειές του δείχνουν ότι είναι πιστός και υπεύθυνος και θα τον θέλαμε στην ομάδα μας».

Είναι χαρακτηριστικό, πως τα τελευταία δύο χρόνια, είχαν γίνει στην εταιρεία κλοπές συνολικής αξίας 15.000 ευρώ. Η εταιρεία του βέβαια, επιβεβαίωσε πως ο υπάλληλος «δεν θα μπορεί να εργαστεί όσο η έρευνα είναι σε εξέλιξη», προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων.

«Αυτός ο τύπος υπερασπίστηκε την εταιρεία σας και του το ανταποδίδεται με αυτόν τον τρόπο;» έγραψε ένας χρήστης χαρακτηριστικά, ενώ κάποιος άλλος έγραψε: «Ντροπή σας, Supercheap Auto για την απόλυση ενός υπαλλήλου που προσπάθησε να εμποδίσει την κλοπή αντικειμένων από το κατάστημά σου».

2

Υπήρξαν βέβαια και αυτοί που διαφώνησαν με τις ενέργειες του εργαζομένου: «Ήμουν σε δουλειά λιανικής και ήταν ανένδοτοι σε αυτό: Μπορούσατε να αναφέρετε περίπτωση κλοπής αλλά ποτέ μα ποτέ να μην έρθετε αντιμέτωποι με κάποιον κλέφτη» έγραψε κάποιος χαρακτηριστικά.

Ένας άλλος ανέφερε: «Δεν ήθελαν να διακινδυνεύσουν να τραυματιστεί ο υπάλληλος τους ή ένας κλέφτης να προσπαθήσει ακόμα και να κάνει μήνυση». Ένας τρίτος υποστήριξε: «Είναι ανόητο να ρισκάρεις τη δική σου ασφάλεια για ένα προϊόν που κοστίζει μερικά σεντς/δολάρια για να κατασκευαστεί και είναι ασφαλισμένο από την εταιρεία».