Αυτός διεκδικεί τον τίτλο του πιο επικίνδυνου δρόμου στην Ελλάδα (vid)

Newsroom
Αυτός διεκδικεί τον τίτλο του πιο επικίνδυνου δρόμου στην Ελλάδα (vid)
Βρίσκεται στα Χανιά της Κρήτης και μιλάμε για τον στενό επαρχιακό δρόμο Καλλικράτη-Καψόδασος.

Η τοποθεσία, η άγρια αλλά και μαγευτική ομορφιά του σε ξεγελάνε… Όσο ωραίος δείχνει, άλλα τόσο επικίνδυνος είναι, τουλάχιστον φαίνεται «φαβορί» γι αυτόν τον τίτλο. Που βρίσκεται; Στα Χανιά της Κρήτης. Μιλάμε για τον στενό επαρχιακό δρόμο Καλλικράτη-Καψόδασος, στο οροπέδιο Καλλικράτη, στην ανατολική πλευρά των Λευκών Ορέων.

Για να καταλάβετε ο συγκεκριμένος δρόμος συνδέει το χωριό Καλλικράτη με το χωριό Καψόδασος, εκεί όπου βρίσκεται η έξοδος του φαραγγιού του Καλλικράτη.

2

Έχει μήκος 11 χιλιόμετρα και αποτελείται από 27 συνολικά φουρκέτες. Τι είναι οι φουρκέτες; Οι στροφές σε δρόμο με πολύ οξεία εσωτερική γωνία. Αυτές λοιπόν σε ανεβάζουν σε υψόμετρο έως και 800 μέτρων από το επίπεδο της θάλασσας, κάτι που όπως καταλαβαίνετε απαιτεί τεράστια προσοχή.

Η επικινδυνότητα ανεβαίνει κατακόρυφα, αν αναλογιστεί κανείς πως δεν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες αλλά ούτε και ασφαλείς έξοδοι διαφυγής, καθώς εκεί που τελειώνει ο δρόμος ξεκινούν οι βράχοι και οι κοτρόνες.

Συν τοις άλλοις, ανάλογα με την κατεύθυνση που κινείται κανείς, η κλίση είναι είτε ανηφορική είτε κατηφορική ενώ ο δρόμος όλος βρίσκεται σε απότομη πλαγιά.

Αν θέλετε να επισκεφτείτε τον «πιο επικίνδυνο δρόμο της Ελλάδας», όπως θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του, τότε καλύτερα να το πράξετε καλοκαίρι, καθώς τον χειμώνα οι λάσπες και τα χιόνια ανεβάζουν την επικινδυνότητα στα ύψη.