Οι Ουκρανοί χτύπησαν κι άλλο ρωσικό πλοίο: Το «Admiral Makarov» φλέγεται

Newsroom
Οι Ουκρανοί χτύπησαν κι άλλο ρωσικό πλοίο: Το «Admiral Makarov» φλέγεται
Το «Admiral Makarov» είναι ένα από τα τρία μόνο πλοία της κατηγορίας του, που έχει ο ρωσικός στόλος στη Μαύρη Θάλασσα και η βύθισή του θα ήταν μέγα πλήγμα για τον Βλαντιμίρ Πούτιν λίγο μετά την απώλεια της ναυαρχίδας του.

Στις φλόγες φαίνεται πως τυλίχθηκε η ρωσική φρεγάτα «Admiral Makarov», μετά από πλήγμα που δέχτηκε από ουκρανικούς πυραύλους. Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το πλοίο χτυπήθηκε κοντά στο ναυτικό εργοστάσιο της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, στη Μαύρη Θάλασσα και ενδεχόμενη βύθισή του θα είναι ακόμη ένα τεράστιο πλήγμα για τον Πούτιν, μετά την καταστροφή του καταδρομικού «Moskva», της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου.

Ο Ουκρανός βουλευτής Oleksiy Goncharenko ανέφερε στο κανάλι του στο Telegram ότι το ρωσικό πλοίο χτυπήθηκε από ουκρανικούς πυραύλους Neptune και ότι έχει υποστεί σοβαρές ζημιές: «Ο Θεός των θαλασσών εκδικείται τους παραβάτες της Ουκρανίας» ήταν η χαρακτηριστική του φράση.

2

Το «Admiral Makarov» είναι μία από τις τρεις φρεγάτες της κατηγορίας του που δραστηριοποιούνται στη Μαύρη Θάλασσα.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μια φρεγάτα καιγόταν στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στο νησί Snake Island ενώ προσέθεταν ότι ουκρανικά αεροπλάνα πετούσαν από πάνω. Δορυφορικές εικόνες επιβεβαιώνουν πως το πλοίο καίγεται και επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

2

Το «Makarov» που τέθηκε σε λειτουργία μόλις το 2017, είναι ένα από τα πιο σύγχρονα πλοία της Ρωσίας και πιστεύεται ότι μεταφέρει πλήρωμα περίπου 200 ατόμων. Είναι μια από τις μεγαλύτερες φρεγάτες που μπορεί να κατασκευάσει αυτή τη στιγμή η Ρωσία.