Συγκλονίζει η Αντζελίνα Τζολί: «Αφαιρούν από τα σώματα των παιδιών θραύσματα από βόμβες»

Newsroom
Συγκλονίζει η Αντζελίνα Τζολί: «Αφαιρούν από τα σώματα των παιδιών θραύσματα από βόμβες»
Μία φωτογραφία που ανέβασε η Αντζελίνα Τζολί στο instagram είναι η πλέον χαρακτηριστική για τη φρίκη του πολέμου. Ένα θραύσμα από βόμβα, το οποίο σκίζει και μπαίνει στα σώματα όσων είναι κοντά.

Η Αντζελίνα Τζολί, ως εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, επισκέφτηκε πρόσφατα το Λβιβ στην Ουκρανία, όπου συνάντησε εκτοπισμένους και παιδιά στα νοσοκομεία.

Μία φωτογραφία που ανέβασε στο instagram είναι η πλέον χαρακτηριστική για τη φρίκη του πολέμου. Ένα θραύσμα από βόμβα, το οποίο σκίζει και μπαίνει στα σώματα όσων είναι κοντά.

Στη δημοσίευσή της μοιράστηκε μία ιστορία με το θραύσμα που μοιάζει με πέτρα και που κρατούσε ένα μικρό κορίτσι. Η ίδια έγραψε χαρακτηριστικά:

2

«Ενώ ήμουν στο Λβιβ πριν από λίγες μέρες, μου έδειξαν μια “ειδική πέτρα” που βρήκε ένα μικρό κορίτσι. Το κοριτσάκι που το βρήκε δεν κατάλαβε ότι η πέτρα με την οποία έπαιζε ήταν στην πραγματικότητα ένα απομεινάρι από θραύσμα βόμβας. Πάνω στην παλάμη του χεριού, είναι οδοντωτό και πιο βαρύ από ό,τι θα περίμενε κανείς. Η λάμψη και η ασυνήθιστη φύση του μάλλον τράβηξε το βλέμμα του παιδιού.

Όταν μια βόμβα ή οβίδα εκρήγνυται, αιχμηρά θραύσματα μετάλλου σκίζουν τα σώματα εκείνων που βρίσκονται κοντά στο σημείο πρόσκρουσης. Σε πολλά από τα παιδιά που συνάντησα από τον βομβαρδισμό του σιδηροδρομικού σταθμού Kramatorsk αφαιρέθηκαν πρόσφατα κομμάτια από θραύσματα – μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Τα θραύσματα κοντά σε ζωτικά όργανα ήταν πολύ επικίνδυνα για να αφαιρεθούν και παρέμειναν μέσα σε ορισμένα από τα σώματα των παιδιών.

Δεν υπάρχει κανένα νόημα για τέτοια ζημιά στα παιδιά, που ξεπερνά τη σωματική βλάβη μέχρι τις συναισθηματικές και ψυχικές εκδηλώσεις του τραύματος.

Ο αγώνας για τον τερματισμό ενός πολέμου, όπως αυτός που υφίστανται στην Ουκρανία, είναι ένας αγώνας για τον περιορισμό του αριθμού των θυμάτων που σκοτώνονται, τραυματίζονται, εκτοπίζονται και πληγώνονται καθημερινά».