Η Ρωσία έκανε προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης στο Καλίνινγκραντ

Newsroom
Η Ρωσία έκανε προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης στο Καλίνινγκραντ
Η ρωσική άσκηση έγινε στο Καλίνινγκραντ και συμμετείχαν περισσότεροι από 100 στρατιωτικοί.

Η ανησυχία της πυρηνικής κλιμάκωσης από πλευράς Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία μεγαλώνει. Κι αυτό διότι η Μόσχα δοκίμασε την «ηλεκτρονική εκτόξευση» συστημάτων πυρηνικών πυραύλων, προκαλώντας την παγκόσμια ανησυχία και στέλνοντας παράλληλα, ένα νέο μήνυμα στη Δύση.

Ο Guardian ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ασκήθηκαν την Τετάρτη (4/5) σε προσομοιωμένες πυρηνικές επιθέσεις στον δυτικό θύλακo του Καλίνινγκραντ, που βρίσκεται ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία κατά μήκος των ακτών της Βαλτικής. Η Ρωσία διενήργησε ασκήσεις προσομοίωσης «ηλεκτρονικών εκτοξεύσεων» κινητών συστημάτων βαλλιστικών πυραύλων Iskander με δυνατότητα πυρηνικής ενέργειας, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι ρωσικές δυνάμεις ασκήθηκαν με μεμονωμένα και πολλαπλά πλήγματα σε στόχους που μιμούνται εκτοξευτές πυραυλικών συστημάτων, αεροδρόμια, προστατευμένες υποδομές, στρατιωτικό εξοπλισμό και θέσεις διοίκησης ενός εικονικού εχθρού, αναφέρει επίσης, η ανακοίνωση. Στην άσκηση φέρεται να συμμετείχαν περισσότεροι από 100 στρατιωτικοί.

Όπως υπενθυμίζει ο Guardian, η Ρωσία έθεσε τις πυρηνικές δυνάμεις σε κατάσταση συναγερμού λίγο μετά την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε λόγο για ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων, προειδοποιώντας για αστραπιαία αντίποινα εάν η Δύση παρέμβει άμεσα στη σύγκρουση της Ουκρανίας.