Χαμός με Άδωνι Γεωργιάδη και αρτοποιό: «Δεν σας έχει στηρίξει η κυβέρνηση και φωνάζετε τόση ώρα;» (vid)

Newsroom
Χαμός με Άδωνι Γεωργιάδη και αρτοποιό: «Δεν σας έχει στηρίξει η κυβέρνηση και φωνάζετε τόση ώρα;» (vid)
Αντιπαράθεση είχε ο Άδωνις Γεωργιάδης με αρτοποιό στον «αέρα» του ΣΚΑΪ για τις αυξήσεις στο ψωμί

Τηλεφωνική παρέμβαση για τις αυξήσεις στις τιμές του ψωμιού έκανε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνοντας ότι η τιμή της πρώτης ύλης, του σιταριού, έχει υπερτετραπλασιαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Το σιτάρι δεν είναι εγχωρίως παραγόμενο προϊόν παρά μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει και τους φούρνους με την επιδότηση του ρεύματος.

Στην πρόταση των αρτοποιών να επιδοτηθούν οι εισαγωγείς για να φτάνει φθηνότερη η πρώτη ύλη σε αυτούς, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Να τους δώσουμε λεφτά δηλαδή; να επιδοτήσουμε το ρεύμα, το σιτάρι και πόσα ακόμα αγαθά ακόμα. Αντιλαμβάνεστε ότι για να γίνει αυτό χρειάζονται άπειρα χρήματα; Έχουμε άπειρα χρήματα;».

Για να συνεχίσει σε υψηλότερο τόνο: «Εσάς αυτή η κυβέρνηση δεν σας έχει στηρίξει; Αυτή η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν σας έχει στηρίξει, που φωνάζετε τόση ώρα;».

ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ: «Φωνάζω; Φωνάζω γιατί με πνίγει το δίκιο μου».

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Δεν σας πνίγει κανένα δίκιο. Είπατε ότι δεν κάνουμε ελέγχους στους μεγάλους… Αυτό είναι μεγάλο ψέμα. Αρα δεν σας πνίγει κανένα δίκιο και σας έχουμε στηρίξει, η ομοσπονδία τέσσερις φορές. Εδώ έχουμε πόλεμο…».

Α: «Όπως επιδοτήσατε το ρεύμα να επιδοτήσετε και το στάρι».

Γ: «Η επιδότηση του ρεύματος θα φτάσει στον φούρνο…»

Α: «Θα… φτάσει. Για ποιον λόγο ξέφυγε η κατάσταση κ. Γεωργιάδη;».

Σε εκείνο το σημείο ο Άρης Πορτοσάλτε είπε: «Θα ξανακάνουμε σύνδεση όμως όταν θα φτάσει...».