Ρώσοι κλέβουν ουκρανικά αγροτικά οχήματα αξίας 4,7 εκατ. αλλά δεν μπορούν καν να τα βάλουν μπροστά

Newsroom
Ρώσοι κλέβουν ουκρανικά αγροτικά οχήματα αξίας 4,7 εκατ. αλλά δεν μπορούν καν να τα βάλουν μπροστά
Μέσω των GPS που φέρουν, οι Ουκρανοί έχουν δει πως τα έχουν πάει στην Τσετσενία.

Το τρακτέρ έχει εξελιχθεί σε σήμα κατατεθέν των Ουκρανών στον πόλεμο που τους κάνουν οι Ρώσοι, καθώς είναι πολλές οι εικόνες με τους αγρότες Ουκρανούς να σέρνουν με τα αγροτικά τους οχήματα τα παρατημένα τανκς των εισβολέων.

Στις κατεχόμενες πόλεις της Ουκρανίας, οι Ρώσοι εισβολείς, έχουν κλέψει τα αγροτικά οχήματα που βρήκαν, η αξία των οποίων ανέρχεται στα 4,76 εκ. ευρώ, ωστόσο σύμφωνα με το CNN δεν μπορούν καν να τα βάλουν μπροστά.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως δεν κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν κανέναν αγροτικό εξοπλισμό, ενώ οι αναφορές ολοένα και αυξάνονται για κλοπές- εκτός των γεωργικών οχημάτων - και σιτηρών, ακόμη και οικοδομικών υλικών.

2

Η κλοπή βέβαια του γεωργικού εξοπλισμού από μια αντιπροσωπεία της John Deere στη Μελιτόπολη, είναι αποτέλεσμα- όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, μιας πιο οργανωμένης επιχείρησης και όχι στο πλαίσιο λαφύρων.

Το CNN, αναφέρει ότι αξίας 4.76 εκατομμυρίων ευρώ κλάπηκε από μια αντιπροσωπεία της Agrotek στη Μελιτόπολη, η οποία έχει καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις από τις αρχές Μαρτίου. Μόνο οι θεριζοαλωνιστικές μηχανές αξίζουν 285.000 ευρώ η καθεμία.

Η οργανωμένη επιχείρηση κλοπής ξεκίνησε με δύο θεριζοαλωνιστικές μηχανές, ένα τρακτέρ και μιας μηχανής σπαρτών. Τις επόμενες εβδομάδες, κλάπηκαν 27 αγροτικά μηχανήματα.

Μερικά από τα μηχανήματα μεταφέρθηκαν σε ένα κοντινό χωριό και άλλα πήγαν χερσαία στην Τσετσενία, πάνω από 700 μίλια μακριά.

Η υψηλή ποιότητα των μηχανημάτων, εξοπλισμένων με GPS, εξασφάλισε την παρακολούθηση τους και εντοπίστηκαν τελευταία φορά στο χωριό Zakhan Yurt στην Τσετσενία.

2

Μαρτυρία στο CNN αναφέρει: «Όταν οι εισβολείς οδήγησαν τις κλεμμένες θεριζοαλωνιστικές μηχανές στην Τσετσενία, συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούσαν καν να τις ανάψουν, επειδή οι θεριζοαλωνιστικές μηχανές ήταν κλειδωμένες από απόσταση».

Τώρα φαίνεται να τις έχουν παρατήσει σε μια φάρμα κοντά στο Γκρόζνι, αλλά η μαρτυρία πρόσθεσε ότι «φαίνεται πως βρήκαν βοήθεια από τη Ρωσία και προσπαθούν να παρακάμψουν την προστασία κλειδώματος».

Ολοκληρώνοντας ανέφερε: «Ακόμη κι αν πουλήσουν θεριζοαλωνιστικές μηχανές για ανταλλακτικά, θα κερδίσουν χρήματα».