Συνελήφθη ο απάνθρωπος που κλώτσησε το γατάκι στη θάλασσα και έβριζε κι από πάνω (vids)

Newsroom
Συνελήφθη ο απάνθρωπος που κλώτσησε το γατάκι στη θάλασσα και έβριζε κι από πάνω (vids)
Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. αυτός που κλώτσησε το γατάκι στην Αιδηψό και το έριξε στη θάλασσα, με τον ίδιο να γελάει.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ο απάνθρωπος που φαίνεται σε βίντεο να δελεάζει αδέσποτο γατάκι σε ψαροταβέρνα στην Αιδηψό με ψάρι και να το κλωτσάει στην θάλασσα, γελώντας με την παρέα του και στη συνέχεια να βρίζει σε βίντεο όλους τους που τον κατέκριναν.

Μετά τη δημοσιοποίηση του εμετικού βίντεο, η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση, με τον Τάκη Θεοδωρικάκο μάλιστα να δίνει εντολή για άμεσης ταυτοποίηση και σύλληψη του δράστη.

Ο Υπουργός επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και με τον Διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικό Διευθυντή Βασίλη Παπακώστα, ζητώντας να βρεθεί ο δράστης που κλώτσησε γατάκι για να πέσει στη θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιφέρει πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

Την είδηση της σύλληψης έκανε γνωστή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Όπως έγραψε στο Facebook: «Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε στην θάλασσα ένα γατάκι. Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Θλίβομαι βαθιά για όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα και για όσους το ανέχονται. Συγχαίρω από καρδιάς όσους ανέδειξαν το θέμα. Ο λόγος τώρα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη».