Τρεις φοιτητές στην Οκλαχόμα πλήρωσαν με την ζωή τους την καταδίωξη ανεμοστρόβιλου (vid)

Newsroom
Τρεις φοιτητές στην Οκλαχόμα πλήρωσαν με την ζωή τους την καταδίωξη ανεμοστρόβιλου (vid)
Τραγωδία στις ΗΠΑ με τρεις φοιτητές να βρίσκουν τραγικό θάνατο.

Σε τραγωδία μετατράπηκε η περιπέτεια για τρεις φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα στις ΗΠΑ, που είχαν βγει για να κυνηγήσουν έναν ανεμοστρόβιλο. Οι τρεις φοιτητές μετεωρολογίας έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Ο Νίκολας Νάιρ, 20 ετών, από το Ντέντον του Τέξας, ο Γκάβιν Σορτ, 19 ετών, από το Γκρέισλεϊκ του Ιλινόις και ο Ντρέικ Μπρουκς, 22 ετών, από το Έβανσβιλ της Ιντιάνα, έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα λίγο πριν από τις 11:30 μ.μ. της Παρασκευής, σύμφωνα με έκθεση της Τροχαίας της Οκλαχόμα.

Οι τρεις φοιτητές επέβαιναν σε ένα όχημα που οδηγούσε ο Νάιρ, όταν το όχημα έπεσε σε υδροπλάνο και χτυπήθηκε από ένα ρυμουλκούμενο τρακτέρ στην Τονκάβα, περίπου 85 μίλια βόρεια της Οκλαχόμα, αναφέρει η έκθεση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα αναφέρεται: «Το πανεπιστήμιο είναι συντετριμμένο από την είδηση του τραγικού θανάτου τριών φοιτητών. Ο καθένας τους ήταν πολύτιμα και αγαπητά μέλη της κοινότητάς μας».

Σύμφωνα με τις αρχές, περισσότερα από 1.000 κτίρια επλήγησαν όταν ένας ισχυρός ανεμοστρόβιλος σάρωσε το Αντόβερ το βράδυ της Παρασκευής. Στο φως της ημέρας του Σαββάτου, τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης διαπίστωσαν μια πιο εκτεταμένη πορεία καταστροφής από ό,τι είχε εκτιμηθεί νωρίτερα.

«Γνωρίζουμε τώρα ότι το μονοπάτι των ζημιών επεκτάθηκε περίπου 3 1/2 έως 4 μίλια (5,6 έως 6,4 χιλιόμετρα) βόρεια από το σημείο όπου πιστεύαμε ότι τελείωνε χθες το βράδυ», δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Άντοβερ, Μάικ Ρούσβελτ σε ενημέρωση.