Προσομοίωση επίθεσης με πυρηνικά των Ρώσων: Σε πόσα δεύτερα χτυπάνε Λονδίνο, Βερολίνο, Παρίσι (vid)

Newsroom
Προσομοίωση επίθεσης με πυρηνικά των Ρώσων: Σε πόσα δεύτερα χτυπάνε Λονδίνο, Βερολίνο, Παρίσι (vid)
Στην τηλεοπτική εκπομπή 60 Minutes του Channel One έκαναν προσομοίωση επιθέσεων με πυρηνικά της Ρωσίας σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Το σενάριο μίας πυρηνικές επίθεσης μέχρι και τον Φεβρουάριο, φάνταζε ως πολύ μακρινό, όμως από τη στιγμή που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, παρουσιάζεται όλο και πιο συχνά. Όχι για να χρησιμοποιηθεί ενάντια στην γειτονική χώρα του Βλάντιμιρ Πούτιν, αλλά εναντίον αυτών που την βοηθούν στην αντίσταση...

Μάλιστα, η απειλή αυτή έχει αρχίσει να βρίσκει πρόσφορο έδαφος και στα ΜΜΕ της Ρωσίας, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το θέμα που έκανε η εκπομπή 60 Minutes του Channel One, όπου χρησιμοποιήθηκαν και τα σχετικά γραφικά.

Εκεί λοιπόν παρουσιάστηκε το πως ένας πυραυλος που θα εκτοξευθεί από το Καλίνινγκραντ, στη Βαλτική Θάλασσα, θα έχει φτάσει σε 106 δευτερόλεπτα στο Βερολίνο, σε 200 δευτερόλεπτα στο Παρίσι και σε 202 δευτερόλεπτα στο Λονδίνο.

«Ένας πύραυλος και μετά οι Βρετανικές νήσοι δεν θα υπάρχουν πια», σχολίασε ο πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος Rodina, Αλεξέι Ζουραβλίοφ, με έναν από τους δημοσιογράφους να επισημαίνει πως και η Μεγάλη Βρετανία διαθέτει πυρηνικά. Κάτι που όπως σημαίνει οτι σε έναν τέτοιο πόλεμο «δεν θα επιβιώσει κανείς».