Κέρδισε το τζακ-ποτ στο ξυστό αλλά δεν μπορεί να πάρει τα λεφτά γιατί δεν έχει χαρτιά

Newsroom
Κέρδισε το τζακ-ποτ στο ξυστό αλλά δεν μπορεί να πάρει τα λεφτά γιατί δεν έχει χαρτιά
Το όνειρο εξελίσσεται σε εφιάλτη για έναν παράνομο μετανάστη στο Βέλγιο.

Το όνειρο εξελίχθηκε σε εφιάλτη για έναν Αλγερινό μετανάστη στο Βέλγιο, ο οποίος κέρδισε το τζακ-ποτ στο ξυστό, αλλά δεν μπορεί να πάρει χρήματα, γιατί είναι παράνομος και δεν έχει χαρτιά.

Ο Αλγερινός, όπως αναφέρει το aljazeera, προμηθεύτηκε το ξυστό από ένα κατάστημα στο Ζεμπρούγε, μια πόλη με λιμάνι του Βελγίου, το οποίο είναι σημείο διέλευσης μεταναστών. Με πέντε ευρώ είπε να δοκιμάσει την τύχη του, καθώς είχε τζακ-ποτ 250.000 ευρώ και αυτή… του χαμογέλασε. Κέρδισε τις 250.000, κάτι που επαλήθευσε και η καταστηματάρχης.

Στην πορεία όμως προέκυψε ένα μεγάλο θέμα. Ο 28χρονος Αλγερινός δεν είχε χαρτιά και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αποδείξει την ταυτότητά του, κάτι που στο Βέλγιο είναι υποχρεωτικό. Έφυγε από τη χώρα του, χωρίς χαρτιά, χωρίς ταυτότητα, χωρίς χρήματα…

«Ο πελάτης μου βρίσκεται σε παράνομη κατάσταση, δεν έχει χαρτιά και τραπεζικό λογαριασμό», είπε στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Αλεξάντερ Βερτστρέιτ, δικηγόρος του 28χρονου Αλγερινού: «Ψάχνουμε τα έγγραφα που μπορούν να αποδείξουν την ταυτότητά του. Θα πρέπει να επικοινωνήσει με την οικογένειά του στην Αλγερία».

Ο Αλγερινός σκέφτηκε έναν άλλον τρόπο να διεκδικήσει τα λεφτά, αλλά τα έκανε… χειρότερα. Έστειλε φίλους του να παραλάβουν το χρηματικό ποσό για λογαριασμό του, ωστόσο όταν ελέγχθηκαν οι κάμερες για να γίνει η ταυτοπροσωπία με το άτομο που όντως είχε αγοράσει το ξυστό στο κατάστημα, τότε κατέληξαν όλοι οι φίλοι του στο αυτόφωρο

Ο Αλγερινός πήγε μαζί με τον δικηγόρο του και εξήγησε την κατάσταση, με αποτέλεσμα να βγουν οι φίλοι του, αλλά ακόμα δεν έχει εισπράξει το δελτίο. Αυτό κρατείται στο δικαστήριο στο Μπριζ ενώ οι αρχές φέρεται να έχουν υποσχεθεί πως δεν θα απελάσουν τον Αλγερινό πριν μπορέσει να διεκδικήσει το έπαθλό του.

Ο 28χρονος πρέπει να επαληθεύσει την ταυτότητά του και επίσης να έχει ανοιχτό τραπεζικό λογαριασμό στο όνομά του και νόμιμη διεύθυνση. Το δελτίο ξυστό λήγει σε ένα χρόνο: «Ίσως έχει μία ευκαιρία στο εκατομμύριο να κερδίσετε 250.000 ευρώ», είπε ο δικηγόρος του.