Το Αναστάσιμο μήνυμα του Μητσοτάκη: «Γιορτάζουμε μακριά από την απειλή του κορονοϊού για πρώτη φορά, η σκέψη μας στους Ουκρανούς» (vid)

Newsroom
Το Αναστάσιμο μήνυμα του Μητσοτάκη: «Γιορτάζουμε μακριά από την απειλή του κορονοϊού για πρώτη φορά, η σκέψη μας στους Ουκρανούς» (vid)
«Η σκέψη μας σήμερα είναι με τους ελεύθερους πολιορκημένους Ουκρανούς που εξακολουθούν να δέχονται επίθεση από τους ομόθρησκους Ρώσους εισβολείς» ανέφερε στο μήνυμά του για το Πάσχα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Γιορτάζουμε, για πρώτη φορά, μακριά από την απειλή του κορονοϊού, βαδίζουμε μπροστά», ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του για το Πάσχα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι η σκέψη όλων είναι στους δοκιμαζόμενους από τον πόλεμο που τους κήρυξαν οι ομόθρησκοί τους Ρώσοι, Ουκρανούς.

Αναλυτικά στο μήνυμά του ανέφερε:

«Οι Έλληνες παντού στον κόσμο γιορτάζουμε το φετινό Πάσχα μετατρέποντας σε ώριμη δύναμη, το διπλό μήνυμά του: της καρτερίας που συμβολίζει η Εβδομάδα των Παθών αλλά και της ελπίδας που φέρνει το Φως της Ανάστασης. Η σκέψη μας σήμερα είναι με τους ελεύθερους πολιορκημένους Ουκρανούς που εξακολουθούν να δέχονται επίθεση από τους ομόθρησκους Ρώσους εισβολείς και ταυτόχρονα, σε όλα τα δεινά που φέρνει αυτός ο πόλεμος σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η πασχαλινή χαρά όμως, γίνεται σύμμαχος απέναντι και στις δικές μας δυσκολίες, με πρώτη την ακρίβεια για την οποία η πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί και θα συνεχίσει να το κάνει για όσο διάστημα χρειαστεί. Το υπόσχομαι. Η σημερινή γιορτή μας βρίσκει ενωμένους. Έτσι ενωμένοι ξεπεράσαμε τις εθνικές προκλήσεις, την πανδημία και όλες τις περιπέτειες που προηγήθηκαν. Έτσι, μπορούμε να γιορτάσουμε για πρώτη φορά μακριά από την απειλή του κορονοϊού που απομακρύνεται.

Βαδίζουμε μπροστά. Και έτσι πρέπει να μείνουμε. ''Το ελληνικό Πάσχα είναι η υψηλότερη μορφή της Άνοιξης'', έγραψε ο μεγάλος μας ποιητής Γιώργος Σεφέρης. Ας υποδεχτούμε αυτή την Άνοιξη με ελπίδα, αλληλεγγύη και αυτοπεποίθηση και ας κάνουμε το ερχόμενο καλοκαίρι πιο αισιόδοξο για την πατρίδα μας και για καθένα ξεχωριστά. Χριστός Ανέστη με υγεία, δύναμη και προκοπή σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται. Χρόνια πολλά».