YouTuber αποκαλύπτει το εξωφρενικό πόσο που του κοστίζει κατά μέσο όρο ένα βίντεο που φτιάχνει (vids)

Newsroom
YouTuber αποκαλύπτει το εξωφρενικό πόσο που του κοστίζει κατά μέσο όρο ένα βίντεο που φτιάχνει (vids)
Μιλάμε για απίστευτα ποσά και ο τύπος είναι μόλις 23 ετών.

Υπάρχουν πολλών ειδών YouTuber. Άλλοι κάθονται μπροστά από μια κάμερα και δοκιμάζουν περίεργα φαγητά και άλλοι βγαίνουν έξω και κάνουν τρελά πράγματα για τα views και φυσικά για τα χρήματα. Υπάρχει και ο MrBeast - το πραγματικό του όνομα είναι Jimmy Donaldson – ο οποίος είναι μια κατηγορία μόνος του.

Έχει περισσότερους από 94 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube και τα βίντεό του είναι γεμάτα προκλήσεις… για τους άλλους. Ο 23χρονος (ναι, μόλις) βάζει προκλήσεις σε όσους θέλουν να ρισκάρουν αλλά αν τα καταφέρουν φεύγουν με τρελά ποσά. Ο MrBeast τους δίνει 10.000 δολάρια αν κολυμπήσουν με καρχαρίες, αν περπατήσουν στο εξωτερικό μέρος ενός ουρανοξύστη και γενικά αν κάνουν κάθε τι τρελό που του έρχεται στο μυαλό.

Μια φορά μάλιστα έδωσε… 4 εκατομμύρια δολάρια για να διοργανώσει την αναπαράσταση του Squid Game του Netflix με έπαθλο 456.000 δολάρια.

Πόσα κερδίζει από αυτά τα βίντεο που σηκώνουν τρομερά μεγάλη παραγωγή δεν μας λέει (βασικά λέει πως δεν κερδίζει, γιατί δεν το κάνει για τα λεφτά), ωστόσο μας αποκαλύπτει πόσο του κοστίζει ένα βίντεο κατά μέσο όρο.

Πλέον ανέρχεται ένα βίντεο στο… 1 εκατομμύριο δολάρια: «Θα μπορούσα να κάνω και φθηνότερα βίντεο, απλά δεν θέλω», είπε ο ίδιος στο Rolling Stone και συνέχισε: «Θέλω να πιέσω τα όρια για να γίνουν μεγαλύτερα πράγματα».

Δεν είναι βέβαια μόνο τα βίντεο που η παραγωγή τους κοστίζει ένα εκατομμύριο, αλλά είναι και τα βραβεία. Τα έπαθλα που δίνει, καθώς δελεάζει τον κόσμο με 10.000 δολάρια. Μια φορά έφτιαξε έναν χώρο και έλεγε, όσο περισσότερο μείνεις εκεί, κάθε μέρα θα έχεις και ένα ποσό. Μιλάμε το έχει πάει σε άλλο επίπεδο και αναμφισβήτητα έχει λεφτά ή προφανώς, έχει ο πατέρας του, καθώς μιλάμε για μόλις 23 ετών.

Σε ένα βίντεο έδωσε φιλοδώρημα σε μια σερβιτόρα σε χοτ-ντογκάδικο 10.000 δολάρια για… δύο ποτήρια νερό, ωστόσο έχει δώσει και 200.000 δολάρια σε ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους με την πανδημία του κορονοϊού.

Ο ίδιος επιμένει πάντως πως δεν το κάνει για τα λεφτά και δεν βγάζει λεφτά από όλο αυτό, γιατί δεν θέλει: «Έχω ένα ολόκληρο κανάλι χτισμένο γύρω από τον μη κερδοσκοπικό μου οργανισμό».