Bild: «Ο Πούτιν ψάχνει στρατιώτες με… αγγελίες. Ξέμεινε;»

Newsroom
 Bild: «Ο Πούτιν ψάχνει στρατιώτες με… αγγελίες. Ξέμεινε;»
Η γερμανική Bild σε συνεργασία με το BBC θέτουν το πολύκροτο θέμα επί τάπητος.

Ένα περίεργο θέμα φέρνει στην επιφάνεια η γερμανική εφημερίδα Bild, καθώς υποστηρίζει, από τις αρχές Μαρτίου υπάρχουν αγγελίες στους ρωσικούς ιστότοπους στο ίντερνετ, με τις οποίες ζητούνται στρατιώτες, κυρίως πολυβολητές και εκτοξευτές χειροβομβίδων.

Σε συνεργασία με το BBC, η Bild αναφέρει: «Οι υποψήφιοι θα πρέπει να λάβουν ειδική στρατιωτική εκπαίδευση για να μπορούν να βρεθούν στο μέτωπο του πολέμου εντός ολίγων ημερών.

︎Οι δημοσιογράφοι του βρετανικού δικτύου (BBC) δοκίμασαν τις δυνάμεις τους, απαντώντας σε αρκετές αγγελίες», γράφει η γερμανική «Bild» και συνεχίζει: «Υπήρξαν κάποιοι που δήλωσαν ότι είναι 25χρονοι φοιτητές, υποστηρίζοντας ότι ξέρουν να οδηγούν τεθωρακισμένα και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μεταβούν άμεσα στην Ουκρανία.

Οι επίδοξοι «εργοδότες» τους, τούς ρωτούσαν λεπτομέρειες για το βιογραφικό τους και συνήθως καλούσαν τους υποψήφιους στρατιώτες σε συνέντευξη δια ζώσης. Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς είχαν ήδη αποκαλύψει τηλεφωνικά σε πόσο διάστημα ο υποψήφιος θα μετέβαινε στην εμπόλεμη ζώνη και σε ποια πόλη θα πολεμούσε. “Μέσα σε 10 με 15 ημέρες το πολύ, θα επισημοποιηθείτε πλήρως ως συμβασιούχος στρατιώτης. Η σύμβαση διαρκεί τρεις έως έξι μήνες και πηγαίνετε κατευθείαν στο μέτωπο”, τους απαντούν».,

Η γερμανική εφημερίδα μέσω της ηλεκτρονικής της μορφής αναρωτιέται: «Άραγε, ο ρωσικός στρατός βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης; Ξεμένει ο Πούτιν από στρατιώτες;».

Σύμφωνα με τη Μόσχα, περίπου 1.350 στρατιώτες της έχουν σκοτωθεί στην εισβολή στην Ουκρανία, ωστόσο οι ουκρανικές αρχές κάνουν λόγο για πολύ μεγαλύτερο αριθμό, που φτάνει τις 20.000. Σύμφωνα με το BBC, το 2020 υπήρχαν περίπου 400.000 συμβασιούχοι στρατιώτες στη Ρωσία.

Σε ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας, όπως το «HeadHunter» και το «Superjob», υπάρχουν πάνω από 500 αγγελίες και συνδέονται απευθείας με τον ιστότοπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Ο μισθός που δίνεται κυμαίνεται από 30.000 έως 50.000 ρούβλια (330 έως 560 ευρώ), ωστόσο ανάλογα με το στρατιωτικό, υπάρχουν και πόστα που φτάνουν τις 210.000 ρούβλια (περίπου 2.350 ευρώ) το μήνα.