Τα... άκουσε ο Άδωνις για το ρεύμα: «Τα 4 δισ. τα δώσατε στους προμηθευτές, όχι στους καταναλωτές» (vid)

Newsroom
Τα... άκουσε ο Άδωνις για το ρεύμα: «Τα 4 δισ. τα δώσατε στους προμηθευτές, όχι στους καταναλωτές» (vid)
Ο καθηγητής οικονομικών Κώστας Μελάς άσκησε κριτική στον Άδωνι Γεωργιάδη και στην κυβέρνηση για τις μεγάλες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος.

Παρά τις κρατικές επιδοτήσεις, οι λογαριασμοί ρεύματος εξακολουθούν να αποτελούν τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο για τα ελληνικά νοικοκυριά που έχουν περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο. Και αυτό όχι λόγω της μεγάλης κατανάλωσης, αλλά λόγω του κομματιού που αναφέρεται στην ρήτρα αναπροσαρμογής που αυξάνει το τελικό ποσό σε ποσοστό μεγαλύτερο του 100%.

Το θέμα αυτό αποτέλεσε αφορμή για μία μικρή κόντρα μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του καθηγητή οικονομικών, Κώστα Μελά κατά την διάρκεια της παρουσίας του στο Open το πρωί του Σαββάτου και στην εκπομπή «Ό,τι συμβαίνει τώρα».

Εκεί λοιπόν ο καθηγητής οικονομικών είπε πως τα μέτρα που έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης οτι θα λάβει, σε περίπτωση που δεν υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή απόφαση, θα έπρεπε ήδη να έχουν ληφθεί. Κάτι που μόλις άκουσε ο Υπουργός επενέβη, λέγοντας πως ήδη έχουν δοθεί 4 δισ. για την βοήθεια των νοικοκυριών.

Μόνο που ο κ. Μελάς είχε διαφορετική άποψη, λέγοντάς του οτι η ενίσχυση αυτή δεν πήγε στους καταναλωτές, αλλά στους παρώχους, συμπληρώνοντας πως οι τιμές του ρεύματος εξακολουθούν να παραμένουν υψηλές.

Δείτε το video μετά το 12:30