Κολομβιανός σκότωσε την σύζυγό του το 1994 και συνελήφθη 28 χρόνια μετά (vid)

Newsroom
Κολομβιανός σκότωσε την σύζυγό του το 1994 και συνελήφθη 28 χρόνια μετά (vid)
Είχε καταφύγει στις ΗΠΑ από την Κολομβία με νέα ταυτότητα.

Στη σύλληψη ενός Κολομβιανού προχώρησαν οι αρχές των ΗΠΑ. Είχε σκοτώσει την γυναίκα του το 1994 και κατόπιν είχε διαφύγει στις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένοντας... άφαντος για 28 χρόνια.

Ο 61χρονος William Hernando Usma Acosta μπήκε παράνομα στις ΗΠΑ το 1995 και ζούσε με το ψευδώνυμο Carlos Alberto Rendon, σύμφωνα με το FBI. «Η δολοφονία ήταν αποτέλεσμα ενδοοικογενεικού περιστατικού κατά το οποίο ο Usma Acosta πυροβόλησε και σκότωσε τη σύζυγό του, Laura Rose Agudelo, και στη συνέχεια πυροβόλησε την κόρη του, η οποία επιχείρησε να παρέμβει», ανέφερε η ανακοίνωση.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ερυθρά ειδοποίηση από την Interpol, αλλά παρέμενε ασύλληπτος 28χρόνια. Το 1996 καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Μεντεγίν σε 45 χρόνια κάθειρξης για δολοφονία, απόπειρα δολοφονίας και παράνομη οπλοκατοχή. Στη συνέχεια η ποινή του μειώθηκε σε 26 χρόνια και έξι μήνες.

Τον Ιούνιο του 2020, ειδικοί πράκτορες του FBI της Βοστώνης έλαβαν πληροφορίες πως ο Usma Acosta ενδεχομένως βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή και μετά τον εντοπισμό του συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση. Τα τελευταία χρόνια ο Κολομβιανός είχε παντρευτεί Αμερικανίδα και έτσι είχε κατοχυρώσει μόνιμη άδεια παραμονής στις ΗΠΑ.