«Jack, ouvre la porte»: Όταν ο σεφ Γιάννης Αποστολάκης συμμετείχε στο Fort Boyard στα 19 του

«Jack, ouvre la porte»: Όταν ο σεφ Γιάννης Αποστολάκης συμμετείχε στο Fort Boyard στα 19 του
Μπορεί σήμερα να τον βλέπουμε στο MasterChef, ωστόσο πριν από 16 χρόνια ο Γιάννης Αποστολάκης είχε κάνει ένα πέρασμα από το διάσημο «κάστρο» του Fort Boyard.

Τον Γιάννη Αποστολάκη τον γνωρίζεις και μάλιστα καλά. Είναι ο σεφ που ξεχώρισε στον πρώτο κύκλο του MasterChef, φτάνοντας μια ανάσα από τον τελικό (έφτασε μέχρι την τρίτη θέση), ενώ στη συνέχεια κατάφερε να προβάλλει τις μαγειρικές του ικανότητες στην τηλεόραση μέσα από διάφορες εκπομπές.

Φυσικά, είχε απασχολήσει ξανά την επικαιρότητα και εξαιτίας του πατέρα του, ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος διετέλεσε Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Τα τελευταία χρόνια, ο Γιάννης εμφανίζεται στο MasterChef, έχοντας τον ρόλο του «ξεναγού» των ομάδων που κερδίζουν κάποιο έπαθλο σε εστιατόρια της Αθήνας.

Πριν το Master Chef σπούδαζε στα Χανιά «Μηχανικός Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος», αλλά εγκατέλειψε τη σχολή στα τρία χρόνια για να ασχοληθεί με τη μεγάλη του αγάπη, τη μαγειρική. Επίσης, τα καλοκαίρια δούλευε ως καπετάνιος ιστιοπλοϊκών καθώς και ως μάγειρας σε πλοία.

Αποστολάκης

Τι άλλο έκανε πριν το Master Chef; Ταξίδεψε μέχρι τη Γαλλία, προκειμένου να πάρει μέρος στο διάσημο τηλεπαιχνίδι του Star, «Fort Boyard». Ο Γιάννης Αποστολάκης τότε ήταν μόλις 19 ετών και δήλωνε στο βιογραφικό του «εκπαιδευτής καταδύσεων, άνθρωπος της παραλίας και της μπύρας». Το επεισόδιο στο οποίο συμμετείχε προβλήθηκε το καλοκαίρι του 2006 και οι παίκτες της ομάδας του Αποστολάκη ήταν όλοι από τα Χάνια.

Μάλιστα, μαζί του πήγε και η ξαδέρφη του, Ιωάννα Γιουβεράκη. Δείτε πώς τα πήγαν: