Απάντησε το «Ωνάσειο» στον δικηγόρο της Πισπιρίγκου: «Δεν έγινε χορήγηση κεταμίνης» (vids)

Newsroom
Απάντησε το «Ωνάσειο» στον δικηγόρο της Πισπιρίγκου: «Δεν έγινε χορήγηση κεταμίνης» (vids)
Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος είπε στο Star πως νοσηλεύτρια από το Ωνάσειο, του είπε πως στη Τζωρτζίνα είχε χορηγηθεί κεταμίνη όταν ήταν στην ΜΕΘ.

Απάντηση για τα όσα υποστήριξε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, εξέδωσε το καρδιολογικό νοσοκομείο Ωνάσειο, τονίζοντας πως ουδέποτε χορήγησε κεταμίνη στην μικρή Τζωρτζίνα.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, υποστήριξε: «Νοσοκόμα του Ωνάσειου Νοσοκομείου που επικοινώνησε μαζί μου, μου είπε ότι στην Τζωρτζίνα είχε χορηγηθεί στο παρελθόν κεταμίνη, όταν ήταν στη ΜΕΘ, και είναι καταγεγραμμένο.

Η νοσηλεύτρια μού είπε πολλά πράγματα που είχαν γίνει στο Ωνάσειο. Ήταν υπεύθυνη για τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας. Μου είπε ότι το παιδί ήταν σε πολύ βαριά κατάσταση. Δεν έχει κληθεί ακόμα να καταθέσει, αλλά θα κληθεί» συμπλήρωσε, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα κατατεθεί και εγγράφως.

Ο Όθων Παπαδόπουλος κάνει λόγο για περιστατικό που συνέβη τον Μάιο του 2021, αρκετούς μήνες πριν από τον θάνατο της Τζωρτζίνας και δεν σχετίζεται με τις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης.

«Όμως, δείχνει ότι χρησιμοποιείται πράγματι στην Παιδοχειρουργική και ότι μπορεί να χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν νοσοκομειακά. Στο Ωνάσειο, η χορήγηση κεταμίνης έγινε για κατασταλτικό λόγο και κατά τη διάρκεια νοσηλείας του παιδιού στη ΜΕΘ» κατέληξε ο Όθων Παπαδόπουλος.

Το Ωνάσειο απάντησε αναφέροντας: «Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.

Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει. Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.

Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022».

Ανακοίνωση, με την οποία ξεκαθάριζε πως κεταμίνη δεν χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα έχει εκδώσει και το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» όπου και εξέπνευσε η Τζωρτζίνα αρχές του 2022.