Εκπαιδευτής ελεφάντων αναγκάστηκε να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη επειδή τον χτυπούσε (vid)

Newsroom
Εκπαιδευτής ελεφάντων αναγκάστηκε να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη επειδή τον χτυπούσε (vid)
Ο εκπαιδευτής βασάνισε τον ελέφαντα με μια μεταλλική ράβδο στο κεφάλι, όμως στη συνέχεια τον τάισε και του ζήτησε συγγνώμη.

Ένα σκληρό βίντεο από την Ταϊλάνδη που κάνει τον γύρο του διαδικτύου έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων. Σε αυτό φαίνεται ένας εκπαιδευτής να χτυπά επανειλημμένα με μια αιχμηρή μεταλλική ράβδο έναν ελέφαντα.

Ο ελέφαντας ετοιμαζόταν να κάνει βόλτες τους τουρίστες στην κεντρική Ταϊλάνδη, όταν ο νεαρός εκπαιδευτής άρχισε να χτυπά το κεφάλι του ελέφαντα με την ράβδο. Μάλιστα, η ράβδος ήταν αιχμηρή στην άκρη της, με αποτέλεσμα να να προκαλέσεις πληγές στο δέρμα του ζώου. Ο πόνος ήταν τόσο έντονος που τα πόδια του ελέφαντα άρχισαν να καταρρέουν.

Στη συνέχεια ο ο διευθυντής του πάρκου έπιασε τον ανεκδιήγητο εκπαιδευτή από τον λαιμό και τον ανάγκασε να γονατίσει μπροστά στον ελέφαντα και να του ζητήσει συγγνώμη. Ο ίδιος δικαιολόγησε την πράξη του λέγοντας: «Ήθελα απλώς να κάνω τους ελέφαντες να φέρονται ευγενικά».

Ο εκπαιδευτής στη συνέχεια απολύθηκε και οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων έκαναν καταγγελία στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Ο 18χρονος ελέφαντας έλαβε τις πρώτες βοήθειες από τοπικούς κτηνιάτρους καθώς είχε βαθιά κοψίματα στο κεφάλι του.

«Λυπάμαι πολύ για το περιστατικό και παραδέχομαι τα πάντα. Ο πατέρας μου δούλευε εδώ και έχω μεγαλώσει με τον Τσαν Τσάο από τότε που ήμασταν και οι δύο μωρά. Η χρήση του γάντζου δεν γίνεται συχνά, αλλά μόνο όταν ο ελέφαντας είναι επίμονος. Αν δεν ελεγχθούν, στο μέλλον θα αγριέψουν», δικαιολογήθηκε ο νεαρός εκπαιδευτής.