Τέσσερις λόγοι που πρέπει να στραφείς στην ηλεκτροκίνηση

Newsroom
Τέσσερις λόγοι που πρέπει να στραφείς στην ηλεκτροκίνηση
Η μετακίνηση μας είναι απαραίτητη και καθημερινή, είτε από υποχρέωση είτε για διασκέδαση η ανθρώπινη εμπειρία περιέχει την μετακίνηση από το ένα σημείο στο άλλο.

Μπορείς να διαλέξεις από πολλές επιλογές, πλέον έχεις άλλη μια εξαιρετική, την ηλεκτροκίνηση!

Ας δούμε τέσσερις καλούς λόγους να την προτιμήσεις.

Plaisio

1. Είναι οικολογική

Η επιλογή της ηλεκτροκίνησης σημαίνει ότι κάνεις ένα σημαντικό βήμα αποδέσμευσης από την κατανάλωση καυσίμων. Το περιβάλλον έχει πληγεί και ας μην κρυβόμαστε έναν πλανήτη έχουμε και πρέπει να είναι βιώσιμος. Μην νομίζεις ότι οι ατομικές δράσεις σου δεν μετράνε, οι πιο «πράσινες» επιλογές δεν είναι μόδα είναι ανάγκη. Ένα ηλεκτροκίνητο όχημα έχει μηδενικούς ρύπους και η συνολική στροφή της ΕΕ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σημαίνει ότι σύντομα θα έχει και εξαιρετικά μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα (carbon footprint). Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα έχουν ευκολότερη συντήρηση μειώνοντας και τα συνολικά απορρίμματα μιας μετακίνησης. Παράλληλα έχοντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μειώνουν κα άλλο το συνολικό τους αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Οι ρύποι και τα απορρίμματα δεν είναι το μοναδικό οικολογικό ζήτημα, στις πόλεις η ηχορύπανση είναι βασικό ζήτημα με σημαντικές συνέπειες στην υγεία μας. Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα είναι σχεδόν αθόρυβα, μην σκέφτεσαι τις φάρσες στα φιλαράκια σκέψου πόσο καλύτερη ποιότητα ζωής θα είχαμε αν όλα τα οχήματα γύρω μας ήταν αθόρυβα! Λιγότερος θόρυβος σημαίνει μείωση πονοκέφαλων και επίπεδων άγχους.

Plaisio

2. Είναι οικονομική

Το διάβασες ήδη, ηλεκτροκίνηση σημαίνει μηδέν καύσιμα. Οι ανοδικές τιμές πετρελαίου δεν είναι περιστασιακές οι μετακινήσεις με χρήση παραγώγων πετρελαίου θα ακριβαίνουν. Κάνε τη χάρη στην τσέπη σου να τις αποφεύγεις. Η οικονομία δεν περιορίζεται στα καύσιμα, τα ηλεκτρικά οχήματα είναι φτηνότερα, μπορεί να είναι επιδοτούμενα, έχουν λιγότερες απαιτήσεις σε αναλώσιμα, φτηνότερα ανταλλακτικά και απαιτούν λιγότερη συντήρηση. Κερδίζεις από την πρώτη στιγμή και για καιρό!

Πέρα από λιγότερους δασμούς και φόρους τα ηλεκτροκίνητα οχήματα δεν απαιτούν νέα διπλώματα ή παράβολα. Κάποια από αυτά δεν απαιτούν κανένα δίπλωμα και σίγουρα έχουν πολύ οικονομικότερα ασφάλιστρα.

Plaisio

3. Είναι ασφαλής και βολική

Ναι, δύο λόγοι σε ένα! Βόλεμα χωρίς ασφάλεια δεν νοείται. Ειδικά υπολογίζοντας ότι υπάρχουν ηλεκτροκίνητα οχήματα για παιδιά και εφήβους, η χαμηλότερη ταχύτητα καθώς και η ευκολία χρήσης κάνουν τις μετακινήσεις πιο ασφαλείς. Στην ασφάλεια μετράει ότι υπάρχουν οχήματα που μπορούν να κινηθούν και αφού έχει αδειάσει η μπαταρία τους καθώς και ότι μπορείς να τα φορτίσεις σχεδόν παντού άμα ξεμείνεις. Εκτός από την ασφάλεια του αναβάτη, υπάρχουν πολλές επιλογές σε αντικλεπτικά συστήματα με σύγχρονα εργαλεία όπως κάρτες τεχνολογίας NFC, αυτόματα κλείδωμα και gps locator.

Plaisio

Από πλευράς άνεσης, τα ηλεκτροκίνητα όχι μόνο είναι σχεδιασμένα με ότι πιο πρωτοποριακό για την άνεση σου αλλά χωράνε και παντού. Εύκολο παρκάρισμα ή δυνατότητα να το πάρεις μαζί σου στο γραφείο ή στο σπίτι σημαίνει λιγότερο άγχος και χαμένος χρόνος.

Είναι πιο γρήγορα και ξεκούραστα από το περπάτημα, σου επιτρέπουν όσες στάσεις και όπου θες και κάθε βόλτα είναι μια ευκαιρία για μια νέα διαδρομή για να ανακαλύψεις την πόλη σου, πόσο πιο βολικό όχημα θες;

Plaisio

4. Είναι στιλάτα

Πρέπει να το ομολογήσεις η ατομική ηλεκτροκίνηση σου δίνει μια νότα sci-fi ζωής, στυλ από το μέλλον! Σαν εναλλακτικός τρόπος μετακίνησης σου προσφέρουν πόντους στο στυλ σου, κινείσαι αεράτα, αθόρυβα και οικολογικά! Παράλληλα η ευελιξία τους σου επιτρέπει να είσαι στην ώρα σου και η τυπικότητα είναι βασική αρχή του στιλ. Τέλος μην ξεχνάς ότι όταν κινείσαι με το e-scooter σου δεν χαλάς το χτένισμα ούτε τα ρούχα σου, φτάνεις πάντα στα καλύτερα σου!

Plaisio