Πυροβολισμοί στη Ρωσία κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

Newsroom
Πυροβολισμοί στη Ρωσία κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
Πυροβολισμοί ακούστηκαν κοντά σε ρωσικό χωριό στη δυτική περιοχή της Ρωσίας που συνορεύει με την Ουκρανία.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν σήμερα (13/4) κοντά σε ένα ρωσικό χωριό σε δυτική περιοχή που συνορεύει με την Ουκρανία, δήλωσαν οι ρωσικές τοπικές αρχές.

Δεν ήταν εντελώς σαφές τι συνέβη καθώς οι τοπικές αρχές της περιοχής του Κουρσκ έκαναν αντιφατικές δηλώσεις, ενώ διέγραψαν ανακοίνωση που είχαν δώσει νωρίτερα σύμφωνα με την οποία ένα σημείο ελέγχου δέχθηκε πυρά.

«Πριν από μια ώρα, πυροβολισμοί ακούστηκαν στην μεθόριο κοντά στο χωριό Γκορντέγιεφκα» της περιοχής Κορενέφσκι δήλωσαν οι αρχές στην τελευταία τους ανακοίνωση στο κανάλι τους στο Telegram, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι «δεν υπήρξαν θύματα ή καταστροφές στην δική μας πλευρά».

Οι αρχές σε τέσσερις περιοχές της Ρωσίας που συνορεύουν με την Ουκρανία όπως και οι αρχές της ελεγχόμενης από την Ρωσία Κριμαία ανακοίνωσαν προχθές, Δευτέρα, ότι αναβάθμισαν τα μέτρα ασφαλείας, επειδή όπως είπαν μπορεί να υπάρξουν «πιθανές προκλήσεις» από την ουκρανική πλευρά.

Η Μόσχα, η οποία έχει στείλει χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία που συμμετέχουν σε αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», έχει κατηγορήσει την Ουκρανία ότι θέτει στο στόχαστρο τις μεθοριακές της περιοχές, μεταξύ των οποίων και αποθήκη καυσίμων στην πόλη Μπέλγκοροντ νωρίτερα αυτόν τον μήνα.