Ο Καρασμάνης διαψεύδει πως «οδηγούσε στην Εθνική οδό με το ένα χέρι και μιλούσε στο κινητό με το άλλο»

Newsroom
Ο Καρασμάνης διαψεύδει πως «οδηγούσε στην Εθνική οδό με το ένα χέρι και μιλούσε στο κινητό με το άλλο»
Με δήλωση που απέστειλε το πολιτικό γραφείου του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας στο Gazzetta, ο Γιώργος Καρασμάνης διαψεύδει πως οδηγούσε στην Εθνική Οδό με το ένα χέρι και με το άλλο μιλούσε στο κινητό.

Δήλωση στο Gazzetta απέστειλε το πολιτικό γραφείο του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Καρασμάνη, με την οποία διαψεύδει πως οδηγούσε στην Εθνική Οδό με το ένα χέρι και με το άλλο κρατούσε το κινητό μιλώντας στην Βουλή.

Ο κ. Καρασμάνης κάνει λόγο για μία απομονωμένη φράση και μάλιστα απέστειλε τα πρακτικά που κρατήθηκαν στη Βουλή από την ομιλία του.

Αναλυτικά η δήλωσή του…

«Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Τι να πω τώρα εγώ στον κ. συνάδελφο, που δεν συνηθίζω να απαντώ στα τόσα χρόνια που είμαι στο Κοινοβούλιο; Αυτά τα θέματα είναι θέματα γενικής πολιτικής και θα έπρεπε να καταθέσει επίκαιρες ερωτήσεις στους αρμόδιους Υπουργούς ή μια επίκαιρη επερώτηση του κόμματος του. Και σταματώ εδώ.

Κύριε Πρόεδρε, ζητώ λίγο την ανοχή σας, γιατί πριν μπω στο νομοσχέδιο, χρωστώ μια απάντηση σε αυτά που έχουν ειπωθεί και γραφτεί για την επικοινωνία μου με την Επιτροπή Οικονομικών που συνεδρίαζε χθες για το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα στην Ολομέλεια.

Ακούγοντας τον κ. Αλεξιάδη να λέει ότι οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι στην Αίθουσα και ότι όσοι παρακολουθούν μέσω τηλεδιάσκεψης Webex έχουν κλειστές τις οθόνες, με δυο λόγια ότι δεν παρακολουθούν την Επιτροπή και ότι είναι αδιάφοροι για το νομοσχέδιο, προσωπικά δεν μπόρεσα να το ανεχθώ.

Στάθμευσα σε πάρκινγκ της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών και ζήτησα τον λόγο από τον Πρόεδρο, αλλά η σύνδεση ήταν προβληματική και δεν άκουσα ότι θα μου δώσει αργότερα τον λόγο. Υπέθεσα ότι δεν θα μπορέσω να μιλήσω, γιατί ήταν προβληματική η σύνδεση από δικής μου πλευράς και συνέχισα προς την Αθήνα. Κάποια στιγμή οδηγώντας, ακούω ότι ο Πρόεδρος μου δίνει τον λόγο. Αμέσως, όμως -όπως είναι καταγεγραμμένο στα Πρακτικά- είπα: «Κύριε Πρόεδρε, είμαι στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών», αλλά, όπως απεδείχθη εκ των υστέρων, δεν υπήρχε η εικόνα μου στην οθόνη, παρά μόνο ήχος κι αυτός διακεκομμένος.

Είπα, λοιπόν –κι αυτό είναι, επίσης, στα Πρακτικά- ότι ακούω τη συνεδρίαση της Επιτροπής από την αρχή αδιαλείπτως και μάλιστα από το κινητό μου, το οποίο έχω τοποθετημένο πάνω στην κονσόλα του αυτοκινήτου και οδηγώ με τα δύο χέρια. Οδηγώ με τα δύο χέρια! Είπα στον Πρόεδρο ότι «τώρα αναγκάζομαι να μιλήσω με το ένα χέρι στο τιμόνι και το άλλο στο κινητό» και μάλιστα, κοντά στην Κατερίνη, όπου γίνονταν έργα και η ταχύτητα ήταν εξαιρετικά χαμηλή και η πορεία των οχημάτων γινόταν σε ρυθμούς σημειωτόν. Υπήρχαν μπάρες και ήταν αδύνατον να σταθμεύσω.

Απάντησα, λοιπόν, στον κ. Αλεξιάδη ότι από τους Βουλευτές μας της Επιτροπής, ορισμένοι στην Ολομέλεια και άλλοι στα γραφεία και παρακολουθούν τη συνεδρίαση και ότι η τοποθέτησή του ήταν άτοπη και πως δεν το περίμενα από έναν σοβαρό και ευγενή συνάδελφο.

Μίλησα για πολύ λίγο και είπα: «Κλείνω, γιατί ο Βουλευτής πρέπει να τηρεί τους νόμους του κράτους και να δίνει το καλό παράδειγμα, δηλαδή να σέβεται τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

Δυστυχώς, κάποιος δημοσιογράφος απομόνωσε τα λεγόμενά μου, γράφοντας ότι ο Καρασμάνης έκανε ομιλία στη Βουλή με το ένα χέρι στο τιμόνι και με το άλλο στο κινητό, αποσιωπώντας όσα είχαν λεχθεί προηγουμένως και με προφανή σκοπό να δημιουργήσει πρόβλημα σε βάρος μου. Αυτό το αναπαρήγαγαν κι άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, στα είκοσι έξι χρόνια της αδιάλειπτης παρουσίας μου στη Βουλή δεν έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα και ως Βουλευτής και ως Υπουργός και το γνωρίζουν όλες οι πτέρυγες. Αντιθέτως, είμαι ιδιαίτερα αυστηρός στην τήρηση των νόμων και των κανονισμών.

Υπενθυμίζω ότι τον Ιούνιο του 2021 ορισμένοι συνάδελφοι της Αντιπολίτευσης είχαν ζητήσει την άρση των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων στη Βουλή. Είχα δηλώσει από αυτό το Βήμα ότι πρόκειται για μεγάλο λάθος, τη στιγμή που ισχύουν τα μέτρα για τους πολίτες και για τις παραγωγικές ομάδες και που ακόμα ο ιός είναι υπαρκτός, εμείς να εξαιρέσουμε τη Βουλή από τα μέτρα τονίζοντας, μάλιστα, ότι οι Βουλευτές πρέπει να δίνουμε πρώτοι το καλό παράδειγμα.

Καταθέτω στα Πρακτικά τη χθεσινή μου παρέμβαση, όπως και την παρέμβασή μου το 2021 για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων».