Το μυστηριώδες βαλιτσάκι του Πούτιν: Το τρομακτικό σενάριο για τα πυρηνικά (vid)

Newsroom
Το μυστηριώδες βαλιτσάκι του Πούτιν: Το τρομακτικό σενάριο για τα πυρηνικά (vid)
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εθεάθη δίπλα σε ένα στενό συνεργάτη του που κρατούσε έναν μυστηριώδη δερμάτινο χαρτοφύλακα.

Σάλο έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν δίπλα σε ένα στενό συνεργάτη του, ο οποίος κρατάει ένα μυστηριώδη δερμάτινο χαρτοφύλακα. Οι φωτογραφίες είναι από την σημερινή συνάντηση του ηγέτη της Ρωσίας με τον Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Πρόκειται για τον ίδιο χαρτοφύλακα, με τον οποίο ο Ρώσος πρόεδρος εθεάθη σε μια κηδεία ενός πολιτικού την προηγούμενη εβδομάδα.

Εύλογα προκλήθηκαν οι απορίες για το τι μπορεί να περιέχει αυτή η δερμάτινη τσάντα, ενώ οι θεωρίες συνομωσίας άρχισαν να φουντώνουν και να κάνουν λόγο για βαλιτσάκι ελέγχου πυρηνικών. Ένα αντίστοιχο, είχε απασχολήσει και πάλι τα ΜΜΕ πριν από έναν περίπου χρόνο, μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο και την ανησυχία που υπήρχε για την στάση του Ντόναλντ Τραμπ.

Πρόκειται για το δερμάτινο βαλιτσάκι με την κωδική ονομασία «μπάλα ποδοσφαίρου» που μεταφέρεται από τον υπασπιστή κάθε προέδρου, ο οποίος το έχει πάντα μαζί του. Στην σημερινή συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο ηγέτης της Ρωσίας κατέβηκε από το ελικόπτερο που τον μετέφερε μαζί με έναν υπασπιστή του Κρεμλίνου. Ο υπασπιστής κρατούσε έναν μαύρο δερμάτινο χαρτοφύλακα, που σύμφωνα με τις παραπάνω θεωρίες θα μπορούσε να εξαπολύσει μια πυρηνική επίθεση από απόσταση...

Ο πρόεδρος της Ρωσίας συναντήθηκε με τον Λευκορώσο ομόλογό του για να συζητήσουν για την κατάσταση στην Ουκρανία και τις δυτικές κυρώσεις.