«Δολοφόνε» φώναζαν στον 93χρονο φονιά της Τήνου, που περπατάει με πατερίτσες (vid)

Newsroom
«Δολοφόνε» φώναζαν στον 93χρονο φονιά της Τήνου, που περπατάει με πατερίτσες (vid)
Ο 93χρονος που έλεγε τον «τελείωσα», οδηγήθηκε στη Σύρο για να περάσει από ανακριτή και εισαγγελέα.

«Δολοφόνε» φώναξαν λιγοστοί που βρίσκονταν στο λιμάνι της Σύρου, όταν αντίκρισαν τον 93χρονο από την Τήνο, που σκότωσε τον 50χρονο γείτονά του, γιατί είχε παρκάρει μπροστά από το σπίτι του.

Ο ηλικιωμένος, που με τα βίας περπατάει και έχει για βοήθεια γι αυτό, ένα ζευγάρι πατερίτσες, μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων το μεσημέρι της Δευτέρας (11/4), ώστε να περάσει από ανακριτή και εισαγγελέα.

Το ερώτημα έχει να κάνει επί του παρόντος με το αν θα κριθεί προφυλακιστέος, καθώς επειδή είναι μεγάλος σε ηλικία ενδέχεται να μείνει περιορισμένος στην οικία του.

Οι δύο άνδρες είχαν διαφορές για ασήμαντες αφορμές, όπως τον ηλιακό θερμοσίφωνα, καλώδια κ.λπ. Δράστης και θύμα έμεναν στο ίδιο κτίριο. Ο ηλικιωμένος στο ισόγειο και το θύμα στον πρώτο όροφο.

Κάτοικοι του νησιού αναφέρουν πως ο δράστης δεν έχει σώας τας φρένας, ωστόσο κανείς δεν πίστευε ότι θα φτάσει σε αυτό το σημείο. Μάλιστα, ο 90χρονος είχε δημιουργήσει και στον δήμο προβλήματα, καθώς έμπαινε μέσα σε συνεδριάσεις και φώναζε με αποτέλεσμα να επεμβαίνει η αστυνομία και να τον απομακρύνει.

Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας

Το θύμα βγήκε από το σπίτι για να μπει στο αυτοκίνητο, ενώ ο δράστης βρισκόταν στο μπαλκόνι. Οι δύο άνδρες λογομάχησαν και τότε ο δράστης κατέβηκε, πλησίασε το θύμα και έσπασε με το κοντάκι της καραμπίνας το τζαμί του αυτοκινήτου και στη συνέχεια τον πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές.

Ο δράστης είχε κάνει μήνυση στο θύμα ότι του δηλητηρίασε το πηγάδι και μήνυση για αυτοδικία επειδή είχε τοποθετήσει κεραία στην ταράτσα. Το θύμα από την πλευρά του είχε κάνει μήνυση στον δράστη για απόπειρα σωματικών βλαβών καθώς είχε προσπαθήσει να τον χτυπήσει με μαγκούρα και ο ηλικιωμένος είχε καταδικαστεί.

Σύμφωνα με συγκλονιστικές μαρτυρίες, μετά το φονικό έλεγε «τον τελείωσα» και «κούμπωσε» άλλες δύο σφαίρες στην καραμπίνα.