Αυστραλός κέρδισε 300 εκατ. δολάρια στο λαχείο και τα χάρισε σχεδόν όλα για να σώσει τη Γη

Newsroom
Αυστραλός κέρδισε 300 εκατ. δολάρια στο λαχείο και τα χάρισε σχεδόν όλα για να σώσει τη Γη
Έδωσε τα κέρδη του λαχείου σε ίδρυμα για την διάσωση του περιβάλλοντος.

Η τύχη χαμογέλασε σε έναν Αυστραλό, ο οποίος κέρδισε σχεδόν 300 εκατομμύρια δολάρια στο λαχείο, ωστόσο εκείνος δώρισε τα χρήματα σε ένα ίδρυμα αφιερωμένο στη διάσωση του περιβάλλοντος.

Όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Parisien, ο τυχερός Αυστραλός κέρδισε το τον πρώτο λαχνό στο EuroMillions τον Δεκέμβριο του 2020. Όταν έμαθε ότι ήταν ο μεγάλος νικητής, είπε ότι ονειρευόταν να κερδίσει το τζακποτ προκειμένου να στηρίξει το ίδρυμά του.

Σε ανοιχτή επιστολή στην ιστοσελίδα του ιδρύματός του, είπε: «Έπαιζα μόνο στα σημαντικά τζακ ποτ, για έναν και μόνο σκοπό: να αφιερώσω το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού στη δημιουργία ενός ιδρύματος».

Lotto

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι σε αντίστοιχες περιπτώσεις ξόδευαν τα χρήματα σε γρήγορα αυτοκίνητα, εξοχικές κατοικίες και ιδιωτικά τζετ, ο ανώνυμος πολυεκατομμυριούχος είπε ότι δεν τον ενδιέφεραν τέτοια είδη πολυτελείας.

Αντίθετα, επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για την προστασία και την αναζωογόνηση των δασών, τη διατήρηση και την αναγέννηση της βιοποικιλότητας και την υποστήριξη των οικογενειακών φροντιστών.

«Κατά τη διάρκεια της ζωής μου, έχω δει στην Ακτή Ελεφαντοστού το αδιάκοπο πέρασμα φορτηγών φορτωμένων με δέντρα κομμένα από τα δάση της Μπουρκίνα Φάσο. Αυτό το κονβόι των φορτηγών με σημάδεψε πολύ και με έκανε αγανακτισμένο», είπε ο τυχερός που προτίμησε να εμφανιστεί με το παρατσούκλι «Guy».

Στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι θα δωρίσει σταδιακά τα χρήματα από τα κέρδη στο ίδρυμα που ονομάζεται «Guy's Anyama» και προέρχεται από το όνομα της πόλης στην Ακτή Ελεφαντοστού που είχε ζήσει.