Πατέρας Καρολάιν στην DailyMail: «Αν έπιανα στα χέρια μου τη νυφίτσα τον Μπάμπη….» (vids)

Newsroom
Πατέρας Καρολάιν στην DailyMail: «Αν έπιανα στα χέρια μου τη νυφίτσα τον Μπάμπη….» (vids)
Ο πατέρας της Καρολάιν και ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου μίλησαν στην DailyMail ενόψει της έναρξης της δίκης για το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά, την Παρασκευή (9/4).

Μπορεί στην ελληνική επικαιρότητα να κυριαρχεί η υπόθεση της Πάτρας με τα τρία αδικοχαμένα παιδάκια, ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τα άλλα αποτρόπαια εγκλήματα (και δυστυχώς είναι πολλά) που έχουν γίνει στην Ελλάδα, όπως αυτό στα Γλυκά Νερά.

Τη δολοφονία της Καρολάιν και του σκύλου της, από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος μάλιστα έβαλε το βρέφος την κόρη τους πάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας και έστησε ολόκληρη ένοπλη ληστεία, παίζοντας θέατρο τις επόμενες μέρες.

Ήρθε ο καιρός να δικαστεί ο προφυλακιστέος 33χρονος πιλότος και αυτό θα γίνει την Παρασκευή 8 Απριλίου. Τα αγγλικά Μέσα ενημέρωσης έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση και η DailyMail, ήδη θυμίζει την υπόθεση ενώ φιλοξενεί δηλώσεις του πατέρα της Καρολάιν, ο οποίος είναι από το Λίβερπουλ και του δικηγόρου του καθ΄ομολογίαν δολοφόνου.

Ο πατέρας της Καρολάιν Ντέιβιντ Κράουτς, δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στην ακροαματική διαδικασία καθώς είναι ασθενής, ωστόσο κανονικά παρούσα θα είναι η μητέρα της αδικοχαμένης κοπέλας Σούζαν Ντέλα Κουέστα, που θα καταθέσει κατά τη διάρκεια της δίκης.

Ο 78χρονος συνταξιούχος μηχανικός είπε στη MailOnline: «Καταλαβαίνω ότι ο Μπάμπης θα χρησιμοποιήσει για την υπεράσπισή του ότι προκλήθηκε από την Καρολάιν και ότι ενεργούσε πάνω σε αυτοάμυνα. Θα αναφέρει επίσης τις ικανότητές της στις πολεμικές τέχνες. Δεν είναι δυνατό όμως κάτι τέτοιο γιατί κοιμόταν όταν τη σκότωσε». Πρόσθεσε δε: «Μακάρι να μπορούσα να πιάσω στα χέρια μου, αυτή τη μικρή νυφίτσα».

Ο Αλέξης Παπαϊωαννίδης, δικηγόρος του Αναγνωστόπουλου είπε στη MailOnline: «Εδώ στην Ελλάδα, οι σύζυγοι συχνά τιμωρούνται με σχετικά ελαφριές ποινές για το φόνο των συζύγων τους, εάν μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν προκληθεί από αυτές. Κάτι που αυτή τη στιγμή εξοργίζει το γυναικείο κίνημα εδώ. Είναι κάτι πάνω στο οποίο εργάζονται ενεργά, ασκώντας πίεση σε νομοθέτες και πολιτικούς.

Ωστόσο στην έκθεσή του ο εισαγγελέας ισχυρίζεται ότι η Καρολάιν δολοφονήθηκε μετά από ένα διάστημα προσεκτικού σχεδιασμού. Ότι κοιμόταν για δυόμισι ώρες και ότι ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Φαίνεται αδιανόητο ότι θα του επιβληθεί κάτι λιγότερο από ισόβια κάθειρξη».

Στην ακροαματική διαδικασία θα υπάρχουν εννέα μάρτυρες κατηγορίας, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας της Καρολάιν, της ψυχοθεραπεύτριας, της γειτόνισσας τους, του ιατροδικαστή, τριών αστυνομικών και μερικών παιδικών φίλων της Καρολάιν.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος βασίζεται σε έξι μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένων των γονιών του και ορισμένων φίλων του, ώστε να τον βοηθήσουν να αποδείξει ότι έδρασε στην «ένταση της στιγμής». Θα ισχυριστεί επίσης ότι Καρολάιν έγινε πιο επιθετική μετά από την αποβολή που είχε.