Το υπουργείο Υγείας θα μηνύσει τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Newsroom
Το υπουργείο Υγείας θα μηνύσει τη Ρούλα Πισπιρίγκου
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε ότι το υπουργείο θα υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση των γιατρών και των νοσηλευτών στην υπόθεση της Τζωρτζίνας.

Την αποκάλυψη ότι το Υπουργείο Υγείας θα μηνύσει τη Ρούλα Πισπιρίγκου αν έχει συκοφαντήσει γιατρούς ή νοσηλευτές, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον Realfm 97,8 όταν ρωτήθηκε για την απολογία της 33χρονης κατηγορουμένης και τις φερόμενες αναφορές στις ευθύνες σε ιατρικό προσωπικό για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου, που απολογήθηκε και προφυλακίστηκε για την αποτρόπαιη και φρικτή δολοφονία της εννιάχρονης κόρης της, Τζωρτζίνας αρνήθηκε έως το τέλος την εμπλοκή που της αποδίδεται στη δολοφονία του παιδιού της και επιχείρησε να δικαιολογήσει την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας κεταμίνης που εντοπίστηκε στο αίμα του άτυχου παιδιού, καθώς ισχυρίστηκε πως την ευθύνη γι’ αυτό έχουν οι θεράποντες γιατροί.

Το βαρύ κατηγορητήριο στηρίζεται σε δύο τοξικολογικές εξετάσεις σε εργαστήρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης που δεν καταλείπουν αμφιβολία ότι ο θάνατος της 9χρονης προήλθε από χορήγηση πολύ μεγάλης ποσότητας κεταμίνης που δόθηκε στο παιδί από την ίδια τη μητέρα του. Η ψυχοδραστική ουσία που επέφερε τον θάνατο του παιδιού δεν ήταν ανάμεσα στα φάρμακα που λάμβανε και από τις τοξικολογικές εξετάσεις έχει αποδειχθεί ότι χορηγήθηκε όταν στον θάλαμο νοσηλείας ήταν μόνο του με τη μητέρα του.