Ο πιο επικίνδυνος κρατούμενος της Βρετανίας προειδοποιεί ότι θα σκοτώσει ξανά αν βγει από την απομόνωση (vids)

Newsroom
Ο πιο επικίνδυνος κρατούμενος της Βρετανίας προειδοποιεί ότι θα σκοτώσει ξανά αν βγει από την απομόνωση (vids)
Ο Νο1 κρατούμενος της Βρετανίας, γνωστός και ως «Hannibal Lecter», που είχε περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια, σκότωνε κυρίως παιδεραστές.

Ο μακροβιότερος κρατούμενος της Βρετανίας έχει ορκιστεί ότι θα σκοτώσει ξανά αν τον αφήσουν να βγει από την απομόνωση. Σε ένα γράμμα που έστειλε στον ανιψιό του, ο κατά συρροή δολοφόνος Robert Maudsley του αποκάλυψε ότι πλέον είναι ευτυχισμένος και ικανοποιημένος στην απομόνωση, προειδοποιώντας ότι θα σκοτώσει ξανά αν αφεθεί ποτέ ελεύθερος.

Ο ανιψιός του δολοφόνου αποκάλυψε τους ισχυρισμούς του σε ένα ντοκιμαντέρ του Channel 5, «HMP Wakefield: Evil Behind Bars», σύμφωνα με τη Mirror. Ο Maudsley είναι εγκλωβισμένος σε ένα ειδικό γυάλινο κελί της φυλακής από το 1979, εκτίοντας ποινή 47 ετών για την δολοφονία τεσσάρων ανδρών, με τις τρεις από αυτές να γίνονται μέσα στη φυλακή.

Αρχικά είχε καταδικαστεί για την δολοφονία του John Farrell το 1974, καθώς το θύμα φέρεται να του έδειξε σεξουαλικό περιεχόμενο που περιείχε παιδιά. Όταν πήγε στη φυλακή σκότωσε μαζί με έναν άλλο κρατούμενο τον παιδεραστή David Francis το 1977.

Όταν τον έστειλαν στις φυλακές HMP Wakefield σκότωσε ακόμα δύο κρατούμενους. Τον Salney Darwood, στον οποίο είχε επιβληθεί ισόβια φυλάκιση για την δολοφονία της συζύγου του και τον William Roberts, ο οποίος εξέτιε ποινή 7 ετών για σεξουαλική επίθεση σε 7χρονο κορίτσι.

Ο 68χρονος πλέον Maudsley κρατείται στις απομόνωση των φυλακών για 23 ώρες κάθε μέρα, σε ένα ειδικά κατασκευασμένο κελί. Μάλιστα, είχε ζητήσει να κρατήσει ένα κατοικίδιο στο κελί του για να του κάνει παρέα, με την υπόσχεση ότι δεν θα το σκότωνε. Επίσης, ζήτησε τηλεόραση για να μαθαίνει τι γίνεται στον έξω κόσμο. Τέλος ζήτησε και ένα χάπι κυανίου αν δεν του ικανοποιήσουν τα παραπάνω αιτήματα, προκειμένου να βάλει τέλος στη ζωή του.

«Ως συνέπεια της τρέχουσας θεραπείας και του περιορισμού μου, νιώθω ότι το μόνο που περιμένω πλέον, είναι η ψυχολογική κατάρρευση, η ψυχική ασθένεια και πιθανώς μια αυτοκτονία. Γιατί να μην μπορώ να έχω ένα κατοικίδιο στο κελί μου αντί για μύγες, κατσαρίδες και αράχνες που έχω αυτή τη στιγμή; Υπόσχομαι να το αγαπάω και να μην το φάω.

Γιατί να μην μπορώ να έχω μια τηλεόραση στο κελί μου για να βλέπω και να μαθαίνω τι γίνεται στον κόσμο; Γιατί να μην μπορώ να έχω κασέτες για να ακούω κλασική μουσική; Αν η Υπηρεσία Φυλακών αρνηθεί, τότε θέλω μια κάψουλα κυανίου, την οποία και θα πάρω πρόθυμα και όλα θα λυθούν εύκολα και γρήγορα», ανέφερε.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Maudsley είχε πέσει θύμα κακοποίησης όταν ήταν παιδί, τόσο στο θρησκευτικό ορφανοτροφείο, όσο και όταν βρισκόταν με τους γονείς του. Τον είχαν κρατήσει έξι μήνες κλεισμένο σε ένα δωμάτιο. Κατά την διάρκεια της δίκης του, ισχυρίστηκε ότι έπρεπε να σκοτώσει τους γονείς του.