«Κλείδωσε» η τέταρτη δόση εμβολίου: Έκτακτες ανακοινώσεις στις 18:00

Newsroom
«Κλείδωσε» η τέταρτη δόση εμβολίου: Έκτακτες ανακοινώσεις στις 18:00
Έκτακτες ανακοινώσεις για την τέταρτη δόση εμβολίου για την Covid-19 θα γίνουν σήμερα στις 18:00 από το Υπουργείο Υγείας.

«Κλείδωσε» όπως φαίνεται η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα (5/4) στις 18:00 από τον Μάριο Θεμιστοκλέους και την Μαρία Θεοδωρίδου.

«Σήμερα, Τρίτη 5 Απριλίου και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου COVID-19 από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βασικό σκέλος της ενημέρωσης αφορά την τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ, άλλαξε η ισχύς για τα πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού. Συγκεκριμένα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού έχουν πλέον ισχύ 9 μηνών ενώ τα πιστοποιητικά νόσησης θα ισχύουν για 6 μήνες.

Ωστόσο, στην προηγούμενη ενημέρωση για τον κορονοϊό, η Βάνα Παπαευαγγέλου είχε αναφέρει για την τέταρτη δόση πως «Πιστεύουμε ότι θα χρειαστεί το φθινόπωρο».

«Ως προς το θέμα για την τέταρτη δόση, ξέρετε πως έχουμε ξεκινήσει ως Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού να το συζητάμε. Αλλά να τονίσω ότι η αποτελεσματικότητα και η διάρκεια της τρίτης δόσης υπερτερεί -κατά πολύ- από αυτή την προστασία που προσφέρουν οι δύο δόσεις. Άρα, δεν υπάρχει ο λόγος τόσο μεγάλης αγωνίας για τον γενικό πληθυσμό. Προφανώς κάποια άτομα μεγάλης ηλικίας ή με υποκείμενα νοσήματα είναι πιο ευάλωτα. Μελετάμε τόσο τα επιδημιολογικά όσο και τα κλινικά δεδομένα της χώρας μας. Και ταυτόχρονα παρακολουθούμε στενά και τις αποφάσεις των άλλων χωρών -ευρωπαϊκών-, καθώς, βλέπετε, η Ισπανία είπε όχι, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν προχωρήσει στη χορήγηση. Είναι κάτι που αυτή τη στιγμή ζυμώνεται σε όλη την Ευρώπη και είναι κάτι που θα περιμένουμε λίγο και θα συμπορευτούμε με τις υπόλοιπες χώρες. Το φθινόπωρο, οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι πιθανότατα θα χρειαστεί μια επαναληπτική δόση, αλλά είναι ακόμα νωρίς για να το πούμε αυτό», είχε αναφέρει.