Παπαευαγγέλου: «Ίσως χρειαστεί τέταρτη δόση του εμβολίου το φθινόπωρο»

Newsroom
Παπαευαγγέλου: «Ίσως χρειαστεί τέταρτη δόση του εμβολίου το φθινόπωρο»
Για τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού κατευθύνονται οι ειδικοί, όπως εξήγησε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Στο ενδεχόμενο να χορηγηθεί τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, στον γενικό πληθυσμό το φθινόπωρο, αναφέρθηκε η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Χαρακτηριστικά είπε πως «το φθινόπωρο πιστεύουμε ότι θα χρειαστεί επαναληπτική δόση, αλλά αυτό είναι λίγο νωρίς για να το πούμε».

«Έχουμε ξεκινήσει να το συζητάμε. Μελετάμε τα δεδομένα από την χώρα μας και παρακολουθούμε στενά τα δεδομένα όλων των χωρών», συμπλήρωσε.

Επίσης η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας είπε ότι «βρισκόμαστε πολύ κοντά στην κορύφωσή του κύματος της παραλλαγής Όμικρον 2.

Όπως ανέφερε η αυξητική τάση του κύματος φαίνεται να επιπεδώνεται σε σχέση με τις πρώτες 20 μέρες του Μαρτίου: «Θεωρούμε ότι το πανδημικό αυτό κύμα θα κορυφωθεί εντός των ημερών και θα έχει μικρότερη διάρκεια», τόνισε.

Γκάγκα: «Η πανδημία είναι σε έξαρση»

Η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα, αναφερόμενη στις αυξημένες ημερήσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία, σημείωσε ότι η πανδημία είναι γύρω μας, όμως υπογράμμισε ότι και τα εξιτήρια είναι αρκετά κάτι που περιορίζει την πίεση στο σύστημα υγείας.

«Είναι σημαντικό να τηρήσουμε τα μέτρα και να είμαστε προσεκτικοί καθώς η πανδημία είναι σε έξαρση», υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός αναφερόμενη στην αύξηση των νέων εισαγωγών.

Παράλληλα, η κ. Γκάγκα είπε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη η ζήτηση για τα αντιικά χάπια καθώς γίνονται 770 αιτήσεις την ημέρα. Για το μονοκλωνικό της Astrazeneca είπε ότι δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία.