Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις από πυραύλους στην Οδησσό (vid)

Newsroom
Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις από πυραύλους στην Οδησσό (vid)
Οι εκρήξεις στην πόλη της Ουκρανίας σημειώθηκαν γύρω στις 6 το πρωί της Κυριακής (3/4).

Πύραυλοι έπληξαν την Οδησσό νωρίς σήμερα το πρωί (3/4), ανέφερε με ανάρτησή του στο Ίντερνετ το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Μία από τις «κρίσιμης σημασίας εγκαταστάσεις υποδομής» της πόλης επλήγη, δήλωσε στη δημόσια ουκρανική ραδιοτηλεόραση ο εκπρόσωπος της περιφεριακής διοίκησης Σεργκέι Μπρατσούκ. «Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν θύματα», δήλωσε.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 6 το πρωί και ότι τουλάχιστον τρεις στήλες καπνού και φλόγες φαίνονται να υψώνονται από μια βιομηχανική ζώνη.

Εργαζόμενη σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης είπε πως άκουσε ένα αεροπλάνο, όμως ένας στρατιωτικός κοντά στο σημείο ενός από τα πλήγματα υποστήριξε πως επρόκειτο για ρουκέτα ή για πύραυλο.

Ο Αντόν Γκεραστσένκο, σύμβουλος του ουκρανού υπουργού Εσωτερικών, έγραψε στο λογαριασμό του στο Telegram: «Η Οδησσός δέχθηκε επίθεση από τον αέρα. Πυρκαγιές σημειώθηκαν σε ορισμένες ζώνες. Ένα μέρος των πυραύλων κατερρίφθη από την αντιαεροπορική άμυνα. Συνιστάται να κλείσετε τα παράθυρα».