Λύτρας: «Ο Μάνος μου είχε πει τη μέρα της σύλληψης, ότι δεν θα στηρίξει τη Ρούλα» (vid)

Newsroom
Λύτρας: «Ο Μάνος μου είχε πει τη μέρα της σύλληψης, ότι δεν θα στηρίξει τη Ρούλα» (vid)
Ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας μίλησε για τους δύο λόγους που δεν ανέλαβε την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Τους δύο πολύ σοβαρούς λόγους, για τους οποίους δεν ανέλαβε την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, παρέθεσε στο κεντρικό δελτίο του Alpha ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας.

Όπως είπε ο έμπειρος νομικός, ο οποίος παρείχε νομικές συμβουλές στο ζευγάρι αρχικά, εξήγησε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης είχαν διαφορετικές απόψεις για τον θάνατο των παιδιών, ενώ τόνισε πως ο Μάνος τού είχε πει πως δεν θα στηρίξει την Ρούλα Πισπιρίγκου αν κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία.

«Ήμουν ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε με την Ρούλα Πισπιρίγκου πριν συλληφθεί. Την ενημέρωσα πως δεν θα συνεχίσω μαζί της. Της είπα πως από τη στιγμή που ο Μάνος Δασκαλάκης διαφοροποιείται και ξέρω πράγματα, τόσο για εκείνον όσο και για εσένα, δεν είναι σωστό να αναλάβω την υπεράσπισή σου. Δεν ήταν δυνατόν από τη στιγμή που τους είχα και τους δύο, ξαφνικά να έχω μόνο την Ρούλα Πισπιρίγκου, που θα βρεθεί αντιμέτωπη στα δικαστήρια με τον Μάνο Δασκαλάκη».

Απαντώντας για το αν δεν ανέλαβε τη Ρούλα Πισπιρίγκου επειδή φοβήθηκε για την έκβαση της υπόθεσης, ο γνωστός ποινικολόγος είπε: «Το ακούω και από συναδέλφους μου και πραγματικά μένω έκπληκτος. Ο λόγος που δεν συνέχισα με την Ρούλα Πισπιρίγκου είναι αυτός που σας είπα. Προβλέπω ότι στα δικαστήρια ο ένας θα βρεθεί απέναντι στον άλλον».

Στη συνέχεια ανέφερε μάλιστα πως: «Είχαν δικαίωμα να εμπιστευτούν στο δικηγόρο τις απόψεις, τις κρίσεις, τα στοιχεία που ενδεχομένως είχαν για την υπόθεση τους για τα οποία ο δικηγόρος έχει την υποχρέωση εχεμύθειας. Υπενθυμίζω δε, ότι μέχρι εκείνο το στάδιο, η διενεργηθείσα Αυτεπάγγελτη προανάκριση αλλά και οι ιατροδικαστικές εκθέσεις ακόμα και οι θεράποντες ιατροί, είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Επαναλαμβάνω οι διορισθέντες ιατροδικαστές οι διενεργήσαντες την νεκροψία- νεκροτομή με τις εκθέσεις τους προς τις αρμόδιες αρχές κατέληγαν σε αιτίες θανάτου: ηπατική ανεπάρκεια και αγενέσια φλεβοκόμβου. Αυτά ήταν τα δεδομένα κατά το χρόνο ανάληψης από μέρους μου της υπόθεσης με τα οποία ασχολήθηκα εγώ όπως και άλλοι δυο συνάδελφοι μου παράλληλα. Όσον αφορά τώρα στην παραίτηση μου από την δήθεν υπεράσπιση: ουδέποτε ως προανέφερα είχα εντολή υπεράσπισης δεδομενου ότι δεν υπήρχε και υποκείμενο υπεράσπισης ελλείψει κατηγορουμένου».