Ο Νίκος Ανδρουλάκης προανήγγειλε κάλπες στις 8 Μαΐου για το όνομα του ΚΙΝΑΛ (vid)

Newsroom
Ο Νίκος Ανδρουλάκης προανήγγειλε κάλπες στις 8 Μαΐου για το όνομα του ΚΙΝΑΛ (vid)
Στις 8 Μαΐου το ΚΙΝΑΛ θα αποκτήσει νέο όνομα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε ομιλία του στην Πάτρα, προανήγγειλε ότι στις 8 Μαΐου, κατά τις εκλογές ανάδειξης συνέδρων και μελών δημοτικών και νομαρχιακών οργανώσεων θα ψηφιστεί το νέο όνομα του κόμματος.

«Πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι και ισχυροί στις επόμενες βουλευτικές εκλογές για να επιβάλουμε εμείς τους κανόνες μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας απόψε σε πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας.

Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ακούω τις τελευταίες ώρες και ημέρες ότι γίναμε ρυθμιστές. Όχι κ. Μητσοτάκη και κ. Τσίπρα, πρωταγωνιστές γίναμε, δεν γίναμε ρυθμιστές. Θα το δείτε την πρώτη Κυριακή της απλής αναλογικής, που η δημοκρατική παράταξη θα έχει εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση σοσιαλδημοκρατικού κορμού, με ένα πρόγραμμα για όλους τους Έλληνες, ένα πρόγραμμα που θα μπορεί να ανατρέψει τα κατεστημένα και ό,τι κρατά δέσμια τη χώρα πίσω».

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι «με ενότητα, με ανανέωση και πολιτική αυτονομία, μαζί θα είμαστε νικητές στις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν» και απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους σημείωσε: «Μαζί, να είστε σίγουροι, ότι θα κάνουμε το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη, με την ανανεωτική αριστερά και τα κινήματα της οικολογίας, πρωταγωνιστές και όχι ρυθμιστές, όπως θέλουν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης. Και λέω και απόψε εδώ από την Αχαΐα, ότι αυτοί οι βαθιά αποτυχημένοι πρωθυπουργοί, να μην περιμένουν σωσίβιο από το ΠΑΣΟΚ και την δημοκρατική παράταξη. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό. Ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια και 'βρέχει' χειρότερες δημοσιονομικές πολιτικές και υπερταμεία και ο κ. Μητσοτάκης κάνει μία πολιτική των λίγων και της παρέας τού δήθεν επιτελικού κράτους - χάους του Μαξίμου. Εμείς έχουμε μόνο ένα στόχο. Αντί να δώσουμε σωσίβιο σε αυτούς, να δώσουμε ελπίδα στην Ελληνίδα και τον Έλληνα».

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «δημοσιονομική ανευθυνότητα», λέγοντας ότι «η Δεξιά δεν βάζει μυαλό» και πρόσθεσε: «Θα έπρεπε το κόμμα του κ. Καραμανλή, που άφησε την Ελλάδα με το μεγαλύτερο παγκοσμίως έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών 15,6% να είχε πάρει τα μαθήματά του. Όμως δεν τα πήρε, γιατί δεν πλήρωσε το κόστος που πληρώσαμε εμείς, αναλαμβάνοντας να αντιμετωπίσουμε αυτή την απίστευτη περιπέτεια για την πατρίδα, ώστε να μείνει η χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και επειδή λοιπόν δεν πήραν το μάθημα, αυτό, το πληρώνουμε ακόμη και σήμερα πάρα πολύ ακριβά».

Όσον αφορά στο ζήτημα της πανδημίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή με υπευθυνότητα στο πλευρό της επιστήμης και δεν κλείσαμε το μάτι σε κινήματα, τα οποία υπονόμευαν τη δημόσια υγεία, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας με τον πρώην υφυπουργό του στο υπουργείο Υγείας - και είχαμε σταθερή στάση».

Αναφερόμενος στην στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ανάγκη αναβάθμισης της δημόσιας υγείας υπογράμμισε: «Το εργαλείο της παράταξής μας από τη δεκαετία του '80, το ΕΣΥ, που το χλεύαζαν, αυτό κράτησε την κοινωνία όρθια. Εμείς, με ευθύνη σταθήκαμε και με ευθύνη στεκόμαστε και δημοσιονομικά, και πολιτικά, σε αυτό το μεγάλο θέμα. Λέμε ξεκάθαρα ότι πρέπει να στηρίξουμε την πρωτοβάθμια υγεία και το ΕΣΥ, διότι είναι αδιανόητο 4,5% από το Ταμείο Ανάκαμψης να πηγαίνει σε αυτόν σημαντικό και κρίσιμο τομέα και η Ιταλία, με πολύ λιγότερα προβλήματα από εμάς, να δίνει 11% του Ταμείου Ανάκαμψης στη δημόσια υγεία».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία, λέγοντας ότι «συμπονούμε τον ουκρανικό λαό, όχι μόνο στα λόγια, αφού οργανώσαμε ως παράταξη και θα αποστείλουμε μία ανθρωπιστική αποστολή» προσθέτοντας: «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε ένα λαό, που ο δικός μας ο λαός δεν έζησε την ίδια αλληλεγγύη την ώρα της κυπριακής τραγωδίας από τις μεγάλες δυνάμεις. Ο δικός μας ο λαός έζησε την εισβολή του Αττίλα και κάποιους να κάνουν τους Πόντιους Πιλάτους».

Σε αυτό το σημείο έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας τα εξής: «Θέλω να σταθώ λίγο περισσότερο στο θέμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θέλει να λέγεται προοδευτικός. Πώς θα ένιωθε ο λαός μας, αν την ώρα του Αττίλα, ένας πρώην πρωθυπουργός ενός αριστερού κόμματος της Ευρώπης, έβαζε μία καρδούλα με τη μισή σημαία της Τουρκίας και την μισή σημαία της Ελλάδας; Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας δεν έχει βάλει μυαλό και συνεχίζει τα ίδια λάθη. Η μεγαλύτερη αρετή σε μία εποχή κρίσεων είναι η ευθύνη και υπευθυνότητα».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στα ζητήματα της Παιδείας και ανακοίνωσε ότι κατά την διάρκεια της σημερινής συνάντησής του με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστο Μπούρα, τον ενημέρωσε ότι το περιφερειακό συνέδριο που θα γίνει τον Μάιο στη Δυτική Ελλάδα, θα έχει ως θέμα την παιδεία.

Μιλώντας στην συνέχεια για την πορεία του κόμματος, είπε ότι «η μόνη επένδυση της μεγάλης παράταξης είναι η ενότητα του λαού εις βάρος των προβλημάτων του, διότι εμείς δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ το εργαλείο ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, γιατί σκοπός μας είναι η λύση των προβλημάτων με δίκαιο και δημοκρατικό τρόπο».

Επίσης, είπε ότι στις 8 Μαΐου θα γίνουν οι εκλογές σε δημοτικές και νομαρχιακές οργανώσεις, καθώς και η ανάδειξη των συνέδρων, ενώ όπως πρόσθεσε, «την ίδια μέρα, το όνομα της παράταξής μας που θα κατέβουμε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, θα το υπογράψουν με την ψήφο τους οι χιλιάδες που θα συμμετέχουν στη διαδικασία».

Ακόμη, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «έχω ένα όραμα, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου να ξαναγίνει ένα μαζικό κόμμα προγράμματος, αξιών και ήθους, το οποίο θα φέρει μία άλλη πολιτική κουλτούρα, όπου τα κόμματα δεν θα είναι μηχανισμοί ρουσφετιού και πελατειακού κράτους, αλλά θα είναι συλλογικοί διανοούμενοι που θα σχεδιάζουν το μέλλον της πατρίδας».