Επιβάτες κλαίνε και προσεύχονται την ώρα που το αεροπλάνο βγάζει από κάτω σπινθήρες (vid)

Newsroom
Επιβάτες κλαίνε και προσεύχονται την ώρα που το αεροπλάνο βγάζει από κάτω σπινθήρες (vid)
Δραματική αναγκαστική προσγείωση στην Κολομβία, μετά από βλάβη στο εμπρόσθιο σύστημα προσγείωσης.

Ένα τρομακτικό βίντεο για τους παρατηρητές- πόσο μάλλον για τους επιβάτες- ήρθε στο φως της δημοσιότητας, από αεροπλάνο που προσγειώνεται στην Κολομβία και φαίνεται πως έχει πρόβλημα στο εμπρόσθιο σύστημα προσγείωσης.

Η πτήση 4292 της εταιρείας Latam που απογειώθηκε από το Μεντεγίν, αναγκάστηκε να επιστρέψει, καθώς υπέστη βλάβη σε έναν από τους μπροστινούς τροχούς.

2

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα, ο πιλότος παρατήρησε ότι ένα από τα ελαστικά είχε σκάσει λίγα λεπτά μετά την απογείωση. Ενημέρωσε αμέσως τον πύργο ελέγχου, όπου του είπαν να επιστρέψει στο διεθνές αεροδρόμιο Jose Maria Cordova και να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση.

Το αεροδρόμιο έκλεισε (για πάνω από τέσσερις ώρες) ενώ πυροσβέστες και ασθενοφόρα ήταν έτοιμα για την άφιξη του αεροσκάφους. Όπως θα δείτε στο βίντεο, το κατεστραμμένο μπροστινό σύστημα προσγείωσης προκαλεί σπινθήρες, μετά την επαφή του τροχού στον διάδρομο προσγείωσης.

Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν σώοι και αβλαβείς, ωστόσο ύστερα από φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα social media φαίνονται τρομαγμένοι να προσεύχονται και να κλαίνε την ώρα της δραματικής προσγείωσης.