Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Η επίθεση της «17 Νοέμβρη» στο Πεντελικόν

Newsroom
Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Η επίθεση της «17 Νοέμβρη» στο Πεντελικόν
Σαν σήμερα το 1991 εκτοξεύτηκε ρουκέτα στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν». Προκήρυξη δεν βγήκε ποτέ, αλλά «διαβάστηκε» πως ήταν από τη «17 Νοέμβρη».

Σαν σήμερα το 1991 η οργάνωση «17 Νοέμβρη» πραγματοποιεί επίθεση με αντιαρματική ρουκέτα στο ξενοδοχείο Πεντελικόν, στην Κηφισιά.

Χάρη σε ένα δέντρο, στο οποίο προσέκρουσε η ρουκέτα και δεν πήγε στο εστιατόριο, δεν υπήρξαν θύματα.

Σε σημαντικά γεγονότα της 31ης Μαρτίου είχαμε:

1776: Η Άμπιγκεϊλ Άνταμς καταθέτει επιστολή στο Κονγκρέσο των Η.Π.Α. αιτούμενη αυτό να μεριμνήσει για τα δικαιώματα των γυναικών. Το αίτημά της αγνοείται.

1821: Ο Αθανάσιος Διάκος υψώνει τη σημαία της Επανάστασης στη Λιβαδειά.

1833: Ο Τούρκος φρούραρχος των Αθηνών Οσμάν Εφέντης παραδίδει την Ακρόπολη στον Βαυαρό ταγματάρχη Πάλιγκαν και στον υπολοχαγό Χριστόφορο Νέζερ. Οι Οθωμανοί αποχωρούν οριστικά από την Αθήνα.

1889: Γίνεται η επίσημη τελετή εγκαινίων του Πύργου του Άιφελ.

1906: Ιδρύεται ο Διακολλεγιακός Αθλητικός Σύνδεσμος των Ηνωμένων Πολιτειών (αργότερα Εθνικός Κολλεγιακός Αθλητικός Σύνδεσμος) προκειμένου να θέσει κανόνες για τα κολλεγιακά αθλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

1946: Στην Ελλάδα διεξάγονται οι πρώτες μεταπολεμικές εκλογές, από τις οποίες απέχει το ΚΚΕ. Το Λαϊκό Κόμμα κερδίζει 250 έδρες, ενώ η χώρα μπαίνει σε τροχιά εμφυλίου πολέμου.

1947: Η Στρατιωτική Διοίκηση Δωδεκανήσων παραδίδεται από τους Βρετανούς στον αντιναύαρχο Περικλή Ιωαννίδη. Αρχίζει η μεταβατική περίοδος ενσωμάτωσης στην Ελλάδα.

1970: Οκτώ μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Γιαπωνέζικος Κόκκινος Στρατός» καταλαμβάνουν αεροπλάνο των Ιαπωνικών Αερογραμμών με 129 επιβάτες, κραδαίνοντας σπαθιά σαμουράι και μία χειροβομβίδα. Θα τους ελευθερώσουν λίγες ώρες αργότερα.

1980: Πέθανε ο Τζέσε Όουενς, Αφροαμερικανός αθλητής του στίβου, που κέρδισε 4 χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου και ανέτρεψε στην πράξη τις θεωρίες του Αδόλφου Χίτλερ περί άρειας φυλής.

1991: Η οργάνωση «17 Νοέμβρη» πραγματοποιεί επίθεση με αντιαρματική ρουκέτα στο ξενοδοχείο Πεντελικόν, στην Κηφισιά.