Απαγορεύτηκε στη Ρωσία, η συνέντευξη Ζελένσκι σε Ρώσους ανεξάρτητους δημοσιογράφους: «Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τόσο τραγικό»

Newsroom
Απαγορεύτηκε στη Ρωσία, η συνέντευξη Ζελένσκι σε Ρώσους ανεξάρτητους δημοσιογράφους: «Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τόσο τραγικό»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι αυτή η λογοκρισία και μόνο δείχνει πόσο μακριά είναι η Ουκρανία με τη Ρωσία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχολιάζοντας την απόφασης της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor, να απαγορεύσει τη μετάδοση της συνέντευξης που έδωσε χθες σε ανεξάρτητους Ρώσους δημοσιογράφους, είπε ότι το γεγονός αυτό και μόνο δείχνει πόσο μακριά είναι η Ουκρανία από την Ρωσία.

Τη δήλωση αυτή έκανε όπως μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του που αναρτήθηκε στο Facebook.

«Σήμερα είναι η μέρα που πειθόμαστε για μια ακόμη φορά για το πόσο μακριά είμαστε από τη Ρωσική Ομοσπονδία. Φανταστείτε, ότι εκεί στη Μόσχα φρίκαραν με τη συνέντευξή που έδωσα σε Ρώσους δημοσιογράφους. Όσοι βέβαια από αυτούς έχουν την πολυτέλεια να λένε την αλήθεια. Όταν οι δημοσιογράφοι ετοιμάζονταν να δημοσιεύσουν τη συνέντευξή μας - μιλήσαμε μαζί τους σήμερα το απόγευμα - η ρωσική αρχή λογοκρισίας εμφανίσθηκε με μια απειλή. Και το έγραψαν, απαίτησαν να μη δημοσιευθεί η συζήτηση. Αυτό θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τόσο τραγικό», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος προσέθεσε ότι οι ρωσικές αρχές κατέστρεψαν την ελευθερία του λόγου στο κράτος τους και προσπαθούν τώρα να καταστρέψουν ένα γειτονικό κράτος. Είπε επίσης ότι οι Ρώσοι θέλουν να εμφανίζονται ως παγκόσμιος παίκτης και την ίδια ώρα φοβούνται μια σύντομη συζήτηση που έγινε με μερικούς δημοσιογράφους.

«Τι να πω λοιπόν, εάν υπάρχει μια τέτοια αντίδραση, σημαίνει ότι τα κάνουμε όλα σωστά, σημαίνει ότι εκνευρίζονται. Προφανώς είδαν ότι οι πολίτες τους όλο και πιο πολύ διερωτώνται για το τι συμβαίνει μέσα στο ίδιο τους το κράτος».