G.I. Jane 2: Η εξήγηση για το αστείο του Κρις Ροκ που εξόργισε τον Γουίλ Σμιθ (vid)

Newsroom
G.I. Jane 2: Η εξήγηση για το αστείο του Κρις Ροκ που εξόργισε τον Γουίλ Σμιθ (vid)
Το αστείο του Κρις Ροκ που έκανε έξαλλο τον Γουίλ Σμιθ στα Όσκαρ 2022 εμπνεύστηκε από μια παλιά ταινία.

Το γύρο του κόσμου κάνει το επεισόδιο ανάμεσα στον Γουίλ Σμιθ και τον Κρις Ροκ στην απονομή των Όσκαρ. Όλοι έμειναν σοκαρισμένοι όταν ο Σμιθ ανέβηκε στη σκηνή και χτύπησε τον Ροκ στο πρόσωπο, μετά από ένα αστείο που έκανε για το ξυρισμένο κεφάλι της συζύγου του αστέρα του Χόλιγουντ.

Τι ήταν αυτό όμως που είπε ο Κρις Ροκ και έκανε τον Γουίλ Σμιθ να χάσει την ψυχραιμία του; Κατά την παρουσίαση του βραβείου για το καλύτερο πρωτότυπο ντοκιμαντέρ, ο Ροκ έκανε ένα σχόλιο για το ξυρισμένο κεφάλι της Τζάντα Πίνκετ Σμιθ. Ο Ροκ είπε: «Τζάντα, ανυπομονώ για το GI Jane 2».

Η ηθοποιός γούρλωσε τα μάτια της και μετά την ατάκα του Ροκ, ο σύζυγός της Σμιθ ανέβηκε στη σκηνή, με την συνέχεια να είναι γνωστή. Ο Ροκ σοκαρίστηκε αλλά προσπάθησε να κρατήσει την ψυχραιμία του προκειμένου να συνεχιστεί η βραδιά των Όσκαρ.

Τι σημαίνει το «GI Jane»

Γιατί η φράση «GI Jane 2» ενόχλησε τόσο πολύ τον Σμιθ και τι ακριβώς σημαίνει; Το «GI Jane» είναι μια αμερικανική ταινία του 1997 στην οποία πρωταγωνιστεί η Ντέμι Μουρ. Στην ταινία η ηθοποιός είναι μια γυναίκα που εκπαιδεύεται στις ειδικές δυνάμεις και έχει ξυρίσει τα μαλλιά της, όπως οι άντρες πεζοναύτες. Τη φωνάζουν GI Jane που βγαίνει από το GI Joe, τον στρατιώτη της γνωστής σειράς παιχνιδιών της Hasbro. Προφανώς ο Ροκ παραλλήλισε το κούρεμα της Τζάντα, η οποία πάσχει απο αλωπεκία, με τα ξυρισμένα μαλλιά της Ντέμι Μουρ στην ταινία «GI Jane».

Τι είναι η αλωπεκία

Αλωπεκία σημαίνει απώλεια μαλλιών ή φαλάκρα, και μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε πολλούς διαφορετικές τύπους. Ενώ ο ανθρώπινος οργανισμός αποβάλλει φυσικά κάποιες τρίχες, οι οποίες αναπτύσσονται εκ νέου, η αλωπεκίαση θεωρείται κλινική ασθένεια. Πρακτικά, ο όρος «αλωπεκία» συνήθως αναφέρεται στην γυροειδή αλωπεκία και τις υποκατηγορίες της. Αν και σωματικά δεν είναι επιβλαβές, ως εκ τούτου η απώλεια μαλλιών μπορεί να προκαλέσει ανησυχία, χαμηλή αυτοεκτίμηση, και είναι δύσκολο να συμβιβαστεί κανείς με αυτό. Υπάρχουν διάφοροι τύποι αλωπεκίας, το καθένα με ένα εύρος διαφορετικών χαρακτηριστικών και συμπτωμάτων.

Τι είπε η Τζάντα Πίνκετ Σμιθ για την πάθησή της

Η Τζάντα διαγνώστηκε με αλωπεκία το 2018. Η ίδια είχε μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημά της σε μια εκπομπή της στο facebook. «Πολλοί άνθρωποι με ρωτούσαν γιατί φορούσα τουρμπάνι. Λοιπόν, δεν έχω μιλήσει. Δεν είναι εύκολο να μιλήσω γι αυτό, αλλά θα μιλήσω. Ήμουν στο ντους μια μέρα και είδα στα χέρια μου τούφες μαλλιών. Είπα ΄'Θεέ μου θα μείνω φαλακρή;'' Ήταν μια απο τις στιγμές της ζωής μου που έτρεμα από τον φόβο. Γι αυτό έκοψα τα μαλλιά μου και συνεχίζω να τα κόβω κοντά».

Στα τέλη του 2021 η Τζάντα ανέβασε ένα βίντεο στο Instagram που μιλούσε εκ νέου για το πρόβλημά της.