Το Realme 9 Pro+ στοχεύει στην κορυφή της κατηγορίας value for money

Το Realme 9 Pro+ στοχεύει στην κορυφή της κατηγορίας value for money
Το smartphone της γνωστής εταιρείας θέλει να προσφέρει τα πάντα με λίγα χρήματα.

H realme δραστηριοποιείται έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα σε όλα τα επίπεδα κινητών και το Realme 9 Pro+ είναι η νεότερη συσκευή της που έφτασε στα χέρα μας και εντάσσεται απόλυτα στο πλάνο της εταιρείας για κάλυψη ολοένα και περισσότερων αναγκών με τα μικρότερο δυνατό χρηματικό αντίτιμο.

Ο σχεδιασμός του κλέβει τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή, αφού οι διαστάσεις του είναι στα επίπεδα των 160.2x73.3x8 χιλιοστών και το βάρος του φτάνει μόλις τα 182 γραμμάρια. Αυτό που κάνει τη συσκευή να ξεχωρίζει και σίγουρα θα κερδίσει το ενδιαφέρον του mainstream κοινού είναι πως η πλάτη του είναι ειδικά σχεδιασμένη έτσι ώστε να αλλάζει -με τη χρήση τες τεχνολογίας φωτοτροπίας- τον χρωματισμό της, θυμίζοντας έναν χαμαιλέοντα. Η ποιότητα κατασκευής κινείται σε πολύ καλά επίπεδα και δεν θυμίζει σε καμία των περιπτώσεων ένα τηλέφωνο μεσαίας κατηγορίας. Οι δύο πλευρές προστατεύονται από γυαλί, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η τριπλή κάμερα (με φακούς 50MP, 8MP ultrawide και macro 2MP) που μπορεί να καταγράψει αποτέλεσμα video σε επίπεδο 4K 30fps ή 1080p 30/60/120/480fps ή 720p 960fps.

Περιμετρικά συναντάμε ακόμη τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης του ήχου, την υποδοχή καρτών Nano-SIM, το πλήκτρο ενεργοποίησης/απενεργοποίησης, το 3.5mm jack για ακουστικά, τη θύρα USB Type-C και το ηχείο. Πέραν της έκδοσης Sunrise Blue υπάρχουν και άλλες δύο για τους λάτρεις των πιο παραδοσιακών χρωμάτων και συγκεκριμένα οι Aurora Green (πράσινο) και Midnight Black (μαύρο).

Ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων είναι τοποθετημένος κάτω από την οθόνη, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει και μέτρηση καρδιακών παλμών για να μπορείτε να έχετε εικόνα της κατάστασής σας ανά πάσα χρονική στιγμή και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η οθόνη είναι Super AMOLED με διαγώνιο στις 6.5 ίντσες, ανάλυσης 1080x2040 pixels και πυκνότητα στα 411ppi. To refresh rate φτάνει στα 90Hz για να βελτιώνει ακόμη περισσότερο την εμπειρία πλοήγησης, ενώ και το chipset Dimensity 920 5G φροντίζει να καλύπτει όλες τις ανάγκες του σύγχρονου χρήστη. Σε όλα αυτά συνεισφέρει και η μνήμη των 6GB RAM που έδειξε στις δοκιμές μας να ανταποκρίνεται άριστα σε κάθε ανάγκη, είτε είχε να κάνει με επαγγελματική χρήση, είτε με διασκέδαση.

Από πλευράς λειτουργικού, έχουμε μια συσκευή με Android 12 και το Realme UI 3.0 που αποδεικνύεται ιδιαίτερα βολικό και δεν μπερδεύει καθόλου, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και αναφορά στην υπερ-ταχεία διαδικασία φόρτισης που φτάνει τη μπαταρία στο 100% της σε μόλις 44 λεπτά.

Το Realme 9 Pro+ αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι η εταιρεία έχει μπει για τα καλά στην αγορά και θέλει να κατακτήσει ολοένα και περισσότερο κοινό που θέλει να παίρνει κάτι για το κάθε ευρώ που δαπανά σε ένα smartphone. Με τιμή λίγο πάνω από τα 400 ευρώ στο επίσημο δίκτυο διανομής, το Realme 9 Pro+ καταφέρνει σίγουρα να ξεχωρίσει σε μια πολύ «ζόρικη» κατηγορία.