Έμαθε για τον φόνο της μητέρας του αναζητώντας στη Google το όνομά της

Newsroom
Έμαθε για τον φόνο της μητέρας του αναζητώντας στη Google το όνομά της
Για κάποια χρόνια είχε χάσει τα ίχνη της μητέρας και έτσι αποφάσισε να ψάξει στο διαδίκτυο.

Η ιστορία του Reece Maddick στην Αγγλία θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο ταινίας. Για καιρό είχε χάσει τα ίχνη της μητέρας του, μέχρι που ανακάλυψε ότι είχε δολοφονηθεί. Ο Reece μαζί με τον δίδυμο αδελφό του υιοθετήθηκαν από ένα ζευγάρι, τον Alan και την Carol όταν ήταν δύο ετών. Παρόλα αυτά είχαν την δυνατότητα να έρχονται σε επαφή με την βιολογική τους μητέρα, Linda McArity, συνήθως μία φορά τον χρόνο.

Ο 30χρονος πλέον Reece κάποια στιγμή αποφάσισε να σταματήσει να συναντάει την βιολογική του μητέρα, όταν έγινε 16 ετών επειδή ανακάλυψε ότι έπαιρνε ναρκωτικά και οι παρέες της δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές. Παρόλα αυτά συνέχιζε να διατηρεί μια επαφή μαζί της, επικοινωνώντας κυρίως από το τηλέφωνο.

Ωστόσο, όταν για τρίτα σερί Χριστούγεννα δεν ήρθε σε επικοινωνία με την μητέρα του, άρχισε να ανησυχεί. Έτσι τον Ιανουάριο του 2021 αποφάσισε να βάλει το όνομα της μητέρας του στην αναζήτηση της Google με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να βρει κάποιο προφίλ της στα social media.

Google

Τότε σοκαρισμένος διαπίστωσε ότι η μητέρα του είχε πέσει άγριας δολοφονίας. Η Linda είχε βρεθεί στραγγαλισμένη από τον φίλο της. «Το έμαθα από την Google. Ένιωθα ότι κάτι φρικτό της έχει συμβεί, αλλά δεν είχα ιδέα. Ήμουν μόνος, στις 2 το πρωί όταν μου εμφανίστηκε το άρθρο για την δολοφονία της γυναίκας. Πίστευα ότι ήταν η μητέρα μου, αλλά δεν ήμουν απόλυτα σίγουρος. Όμως είχε καιρό να επικοινωνήσει μαζί μου. Ήταν φρικτό και ξέσπασα σε κλάματα. Δεν κοιμήθηκα εκείνο το βράδυ», είπε ο 30χρονος.

Η φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει η αστυνομία ήταν παλιά και θεωρούσε ότι αν είχε συμβεί κάτι στη μητέρα του θα τον είχαν ειδοποιήσει. Κάλεσε τις Αρχές για να πάρει τις απαντήσεις και τότε τον προέτρεψαν να πάει στο Αρχηγείο της Αστυνομίας του Λιντς. Εκεί όπως ισχυρίζεται δεν τον αντιμετώπισαν με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Reece ανέφερε πως οι αστυνομικοί δεν έδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία και περισσότερο αναλώθηκαν σε γραφειοκρατικές λεπτομέρειες. Τελικά ο Reece κατάφερε να εντοπίσει μια θεία του, μιλώντας με τον γιο της στο Facebook. Οι συγγενείς του ισχυρίστηκαν ότι προσπάθησαν να τον βρουν και να του πουν για την μητέρα του. Μετά την επικοινωνία που είχε με τον ξάδελφό του, ο Reece κατάφερε να πάρει στα χέρια του μερικές οικογενειακές φωτογραφίες που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της μητέρας του.