Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας πυροβόλησε με το όπλο του και τραυμάτισε φίλο του

Newsroom
Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας πυροβόλησε με το όπλο του και τραυμάτισε φίλο του
Κατά την έρευνα που του έγινε μετά τη σύλληψη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια και 14 σφαίρες.

Στη σύλληψη ενός συναδέλφου τους, προχώρησαν αστυνομικοί στα Χάνια, καθώς σύμφωνα με το cretapost, ο 53χρονος αστυνομικός που ήταν εκτός υπηρεσίας έκανε χρήση του όπλου του με αποτέλεσμα να τραυματίσει έναν φίλο του.

Το σοβαρό αυτό περιστατικό συνέβη βράδυ της Παρασκευής (25/3) σε κεντρικό δρόμο των Χανίων, όταν ο 53χρονος αστυνομικός λογομάχησε έντονα με τον 35χρονο φίλο του. Πάνω στον καυγά, ο αστυνομικός έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε στο έδαφος, αλλά τα σκάγια βρήκαν το πόδι του 35χρονου φίλου του, ο οποίος τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Άνδρες της αστυνομίας που βρέθηκαν στην περιοχή συνέλαβαν τον 53χρονο συνάδελφό τους, ενώ κατά την έρευνα που του έγινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια (τα οποία κατείχε νόμιμα) και 14 σφαίρες. Στο σημείο που έγινε το συμβάν εντοπίστηκαν πέντε κάλυκες.

Σε βάρος του 53χρονου αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ποινικές διώξεις ενώ στη συνέχεια ζήτησε και έλαβε προθεσμία με αποτέλεσμα να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή το πρωί της Δευτέρας (28/3).