Μπέρδεμα με ΕΝΦΙΑ στον ΣΥΡΙΖΑ: Τσίπρας «προφανώς και θα ψηφίσω τη μείωση», Αχτσιόγλου: «Καταψηφίζουμε επί της αρχής» (vid)

Newsroom
Μπέρδεμα με ΕΝΦΙΑ στον ΣΥΡΙΖΑ: Τσίπρας «προφανώς και θα ψηφίσω τη μείωση», Αχτσιόγλου: «Καταψηφίζουμε επί της αρχής» (vid)
Το πρωί στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως προφανώς και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει την μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά λίγες ώρες μετά η Έφη Αχτσιόγλου έδωσε διευκρινίσεις.

Διευκρινίσεις έδωσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου αναφορικά με την ψήφιση για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, για να μην υπάρξουν παρερμηνείες, όπως είπε, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας είχε δώσει την εντύπωση θα το ψήφιζε. Η κ. Αχτσιόγλου κλήθηκε όμως να διευκρινίσει πως θα καταψηφίσουν επί της αρχής και θα δηλώσουν «παρών» στα δύο άρθρα.

Η αλήθεια είναι πως προκάλεσε εντύπωση όλο αυτό, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας ήταν σχετικά ξεκάθαρος το πρωί της Τετάρτης (23/3) στη Βουλή. Απαντώντας μάλιστα στην ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν θα ψηφίσει τη μείωση ΕΝΦΙΑ, είπε με στόμφο: «Μας μιλάτε για τον ΕΝΦΙΑ και μου κάνετε και κόλπα εδώ αν θα το ψηφίσω. Με ρωτάτε αν θα το ψηφίσω, ωραία μαγκιά αυτό. Προφανώς! Και το τελευταίο ευρώ που θα έρθει και θα ελαφρύνει τον Έλληνα πολίτη εμείς θα το ψηφίζουμε».

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά, η τομεάρχης Οικονομικών Έφη Αχτσιόγλου απαντώντας στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για μια ξεκάθαρη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε:

«Καταψηφίζουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και δηλώνουμε «παρών» στα δύο άρθρα που προβλέπουν μείωση συντελεστών φόρου ανά τιμή ζώνης». Αιτιολογώντας δε, την στάση του κόμματός της είπε «υπάρχει μείωση για τους περισσότερους ιδιοκτήτες αλλά θεωρούμε ότι είναι μεγαλύτερη στα υψηλά εισοδήματα. Διαφωνούμε με την αρχιτεκτονική της πολιτικής σας».

Μάλιστα, η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε ότι της ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει την συγκεκριμένη διευκρίνηση, ώστε να μην δημιουργηθούν παρανοήσεις από την πρωινή του τοποθέτηση.