Οι Ρώσοι αντικαθιστούν τα McDonald’s με τον «Θείο Βάνια»!

Newsroom
Οι Ρώσοι αντικαθιστούν τα McDonald’s με τον «Θείο Βάνια»!
Τα McDonald's έκλεισαν στη Ρωσία, αλλά η απάντηση είναι ρωσική και (θα) λέγεται… «Θείος Βάνιας».

Την δική τους «απάντηση» στις δυτικές κυρώσεις ετοιμάζει η Ρωσία και όταν λέμε «δική της», το εννοούμε στο 100%, καθώς θα υπάρχει ντόπια υπογραφή σε κάθε τι δυτικό που θα αντικαταστήσουν, μετά την παύση λειτουργία τους στη χώρα του Πούτιν.

Δώστε βάση: Μετά το «αντίγραφο» του Instagram, με την ονομασία Rossgram, που ετοιμάζουν Ρώσοι επιχειρηματίες, ετοιμάζεται και το υποκατάστατο των περίφημων McDonald's, το κλείσιμο των (850 καταστημάτων στη Ρωσία) οποίων «πλήγωσε» βαθιά τους Ρώσους πολίτες.

Η απάντηση λοιπόν είναι αμιγώς ρωσική και έχει ονοματεπώνυμο: «Θείος Βάνιας» ή αν προτιμάτε στα ρωσικά Дядя Ваня.

2

Έτσι θα λέγονται, σύμφωνα με τη Ria Novosti τα νέα fast food που ευελπιστούν να πάρουν τη θέση των McDonald's στην καρδιά (και το πορτοφόλι) των Ρώσων. Θα τα φτιάξει ένας κατασκευαστής κονσερβοποιημένων τροφίμων (λαχανικών) ο οποίος εκδίδει το εμπορικό σήμα του "Θείου Βάνια", το οποίο όπως βλέπετε είναι ήδη παρόμοιο με το εμπορικό σήμα McDonald's!

Η εταιρεία Russkoye Pole Logistic, μέλος του ομίλου Ruspole Brands που παράγει τα κονσερβοποιημένα λαχανικά, υπέβαλε αίτηση στη Rospatent για την καταχώρηση του εμπορικού σήματος του «Θείου Βάνια», η οποία περιλαμβάνει την εικόνα του γράμματος "Β", παρόμοιο με το «Μ» των McDonald's.

Ο αιτών (από τις 12 Μαρτίου) ζητά να καταχωρήσει την επωνυμία του για υπηρεσίες ενιαίας κατηγορίας διεθνούς ταξινόμησης, όπως σνακ μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια, υπηρεσίες μπαρ, καντίνες, υπηρεσίες μαγειρέματος, παράδοσης κατ' οίκον κ.λπ. Η αίτηση δεν έχει ακόμη εξεταστεί.

2

Δύο μέρες πριν κατατεθεί η αίτηση και συγκεκριμένα στις 12 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, Vyacheslav Volodin, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη σύνοδο ολομέλειας σχετικά με το θέμα των δυτικών εταιρειών που εγκαταλείπουν τη Ρωσία, είπε ότι «μια εγχώρια αλυσίδα θα πρέπει να εμφανιστεί στη θέση των McDonald's, η οποία χρησιμοποιεί ρωσικές πρώτες ύλες».

Είχε πει μάλιστα χαρακτηριστικά ο Volodin, «αύριο δεν πρέπει να υπάρχουν McDonald's, αλλά Θείος Βάνιας».

Ο «Θείος Βάνιας» πάντως είναι ένα θεατρικό έργο του Αντόν Τσέχωφ, το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε το 1899, σε σκηνοθεσία Κονσταντίν Στανισλάφσκι, με πρωταγωνιστές τον ίδιο τον Στανισλάφσκι, τη σύζυγό του Λιλίνα και την Όλγα Κνίπερ, σύζυγο του Τσέχωφ.