Η ΕΣΗΕΑ κάλεσε την ΕΡΤ για εξηγήσεις σχετικά με τον ανταποκριτή στην Μόσχα: «Διαφαινόμενη παραπλάνηση των τηλεθεατών»

Newsroom
Η ΕΣΗΕΑ κάλεσε την ΕΡΤ για εξηγήσεις σχετικά με τον ανταποκριτή στην Μόσχα: «Διαφαινόμενη παραπλάνηση των τηλεθεατών»
Για δήθεν ανταποκρίσεις από την Μόσχα, μιλάει η ΕΣΗΕΑ που κάλεσε την ΕΡΤ για εξηγήσεις.

Νέες διαστάσεις παίρνει το θέμα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Μόσχα, ο οποίος δεν ήταν στην Ρωσική πρωτεύουσα, αλλά στην Αθήνα.

Μετά τις καταγγελίες που υπήρχαν και τον ντόρο που δημιουργήθηκε για το θέμα, η ΕΣΗΕΑ κάλεσε σε απολογία την ΕΡΤ, μιλώντας για «διαφαινόμενη παραπλάνηση των τηλεθεατών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι, εδώ στην Ελλάδα, οι ανταποκριτές σε όλα τα κέντρα αποφάσεων και κυρίως όσοι βρίσκονται στις εμπόλεμες ζώνες εργάζονται σκληρά και με επαγγελματισμό για να ενημερώσουν τους πολίτες σχετικά με τις καταιγιστικές εξελίξεις που ακολούθησαν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, όσο βρισκόταν σε εξέλιξη η αποστολή για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους Ουκρανούς συναδέλφους, ενημερώθηκε για μεμονωμένο, ελπίζουμε, φαινόμενο σοβαρής παραβίασης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Ο Αχιλλέας Πατσούκας δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, ώστε να διερευνηθούν οι ευθύνες του από τα αρμόδια Πειθαρχικά Όργανα. Όμως, εστάλησαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο οι καταγγελίες που έχουν φθάσει στην Ένωση.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί την ΕΡΤ να δώσει πειστικές εξηγήσεις για την διαφαινόμενη παραπλάνηση των τηλεθεατών, για τις δήθεν ανταποκρίσεις από τη Μόσχα, για την επιλογή ως ανταποκριτή ενός μη διαπιστευμένου δημοσιογράφου και να λάβει μέτρα ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα, τα οποία πλήττουν με πρωτοφανή τρόπο το κύρος και την αξιοπιστία που έχει κατακτήσει, μέσα στα χρόνια, ο δημόσιος Ραδιοτηλεοπτικός φορέας.